Friidrettspresident Svein Arne Hansen møter pressen i anledning permitteringen av trener Petar Vukicevic. (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)
Friidrettspresident Svein Arne Hansen møter pressen i anledning permitteringen av trener Petar Vukicevic. (Foto: Roald, Berit/NTB scanpix)

Millionsmell for Friidrettsforbundet

Norges Friidrettsforbund krever 1 million kroner fra en megler etter milliontap som følge av konkursen i Oslo Securities, skriver Finansavisen.

– Der ble vi lurt. Det er en meget kjedelig sak, og en betydelig sum for et idrettsforbund, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen.

Den ansvarlige megleren er politianmeldt. Megleren skal ifølge Finansavisen ha undertegnet et gjeldsbrev på 1,055 millioner kroner. Bostyrer Jeppe Normann i Selmar opplyser at friidrettsforbundet har meldt inn krav i konkursboet til Oslo Securities på 794.131 kroner.

– Vi har bare fått bekreftet at politianmeldelsen er mottatt og at saken går sin gang. Så håper vi å få igjen pengene, men det har kommet inn veldig lite så langt, sier Hansen til Finansavisen.

Norges Friidrettsforbund har omsatt for 41,8 og 42,7 millioner kroner de to siste årene. Ved inngangen til 2013 var egenkapitalen 13,3 millioner kroner. Drøyt 5 millioner er plassert i markedsbaserte verdipapirer.

Tidligere administrerende direktør i Oslo Securities, Johan Farestveit, ønsker ikke å kommentere saken. Tidligere styreleder Bjørn Simonsen har ikke besvart avisens henvendelser. (©NTB)