Agüero slipper straff for Luiz-stemplingen

Englands fotballforbund (FA) står uten mulighet til å straffe Sergio Agüero etter Manchester City-spissens stygge stempling av Chelsea-forsvarer David Luiz søndag.

Agüero burde vært utvist mot slutten av FA-cupsemifinalen (2-1-seier) der han ble matchvinner. Han gikk hardt inn i låret til Luiz med knottene først, men dommer Chris Foy valgte å la argentineren slippe fra duellen uten kort.

Det er også årsaken til at City-spissen ikke kunne bli straffet da FA så nærmere på saken dagen etter kampen. Så lenge Foy har sett minst deler av hendelsen og ikke reagerte på den der og da, kan ikke avgjørelsen omgjøres.

Bare hendelser som skjer «utenfor spill» eller svært grove overtramp av typen som vil gi flere enn tre kampers utestengelse, kan behandles av FA i ettertid.

Luiz led ingen alvorlig skade av stemplingen, men den brasilianske midtstopperen mente Agüero burde gi ham en unnskyldning.

– Agüero er en stor spiller, men han må være ærlig og si at han ikke ønsker å takle slik. Det er barn som ser kampene, og de ønsker å se de positive tingene. Jeg ville beklaget. Fotball er vakkert, men noen ganger oppfører personer seg sånn i fem sekunder, sa Chelsea-spilleren. (©NTB)