Fire strake seirer for Jönssons AaFK

Nyinnkjøpte Abderrazak Hamed-Allah og Leke James vartet opp med målene da serieledende Aalesund vant 2-0 borte mot Sarpsborg.

Seieren var AaFKs fjerde strake i eliteserien. Svenske Jan Jönsson har fått en drømmestart med de oransje og blå. Samtidig fikk Brian Deane sitt første tap som Sarpsborg 08-trener.

Aalesund hadde god kontroll på kampen i første omgang, mens vertene skapte lite. Hamad-Allah hadde den første halvtimen kun rukket å pådra seg både hjemmelaget og dommerens vrede (gult kort).

Det siste kvarteret viste han at han er en meget god spiller. Den første sjansen ble reddet av Duwayne Kerr, men to minutter før pause var han iskald alene med Sarpsborgs sisteskanse. Hjemmelagets beste forsøk var Christian Brinks heading etter hjørnespark som ble reddet på streken.

Sarpsborg hadde tydeligvis bestemt seg for å vise fra en annen side etter pause. I løpet av de første minuttene var det utrolig at de ikke hadde både utlignet og tatt ledelsen. Først hadde Sten Grytebust en matchvinnerredning på Thórarinn Ingi Valdimarsson glimrende skudd. Et minutt senere skjøt samme mann i innsiden av stanga og opp i tverrliggeren på en corner. Utrolig at det ikke ble scoring!

Midtveis i 2. omgang viste eliteseriens toppscorere seg fram for første gang med et minutts mellomrom. Først Michael Barrantes med langskudd like utenfor, før Mohamed Elyounoussi tvang banens beste Sten Grytebust til å gjøre nok en god redning. (©NTB)