lappespurt
lappespurt

Her viser Nordhaug at han er tilbake i verdenstoppen

– Fikk bevist at jeg kan være med å kjempe om seieren i dette rittet, sier nordmannen til tv2.no.

Valkenburg/Bergen (TV 2 Sporten): Lars Petter Nordhaug viste at godformen endelig er tilbake med en solid innsats i søndagens Amstel Gold Race. Nordmannen kjørte offensivt og lå i et brudd som nesten holdt unna inn til mål.

I siste bakke før målstreken – den beryktete Cauberg – gikk det imidlertid litt tråere for Nordhaug og feltet hentet inn utbryterne. Det vil si, minus Roman Kreuziger som maktet å holde unna alene i front.

Tsjekkeren kunne dermed juble for sin første klassikerseier og en solid opptur for Bjarne Riis' utskjelte Saxo-Tinkoff.

Se innspurten i videovinduet øverst!

– Hadde bestemt meg for å være i front
Nordhaug bet seg fast sammen med de andre favorittene og fikk til slutt en 15. plass. Alejandro Valverde tok andreplassen, mens Simon Gerrans ble nummer tre.

Etter rittet var den norske Blanco-rytteren – som har slitt med sykdom denne sesongen – en blid mann.

– Jeg følte at jeg fikk bevist at jeg fortsatt kan sykle fort. Jeg tror ikke det var så mange som trodde jeg kunne være i front. Jeg har jobbet knallhardt for det her og hadde bestemt meg for å være i front i dag, sier Nordhaug til tv2.no.

– Jeg er litt skuffet over at jeg ikke fikk vært med Kreuziger da han gikk. Da kunne jeg vært med å kjempe om seieren. Men det var et bra ritt, understreker Nøtterøy-karen.

– Burde gått etter Kreuziger
Nordhaug mener taktikken slo litt feil da han lot Kreuziger gå alene.

– Da Kreuziger stakk lå jeg på hjul. Da skulle jeg slått kontra på de andre og gått etter han. Jeg gjorde det litt seinere, men da greide jeg aldri å tette luken. Han var veldig sterk. Det var umulig å komme opp til ham, sier Nordhaug.

– Det var gøy å kjøre ritt i dag. Jeg kjenner disse bakkene her og i denne trøya så følte jeg meg som på hjemmebane. Jeg har tenkt på dette rittet i et helt år og ønsket å kjøre bra. Nå ble det ikke et topp resultat, men jeg fikk bevist at en dag kan jeg virkelig være med å kjempe om seieren i dette rittet, konkluderer Nordhaug.

Kreuziger: – Forsto jeg ville vinne
Kreuziger var naturlig nok også svært godt fornøyd med triumfen.

– Dette var en spesielt ritt. Da vi gikk i brudd, visste jeg ikke hva som ville skje. Men på den siste kilometeren fikk jeg vite at jeg hadde 15 sekunders forsprang ved foten av Cauberg. Det var da jeg forsto at jeg kunne vinne, sier han i rittintervjuet.

Edvald Boasson Hagen lå lenge godt fremme i feltet, men slapp etter hvert og brøt rittet.

Resultat:
1. Roman Kreuziger
2. Alejandro Valverde
3. Simon Gerrans
4. Michal Kwiatkowski
5. Philippe Gilbert
6. Sergio Henao
7. Björn Leukemans
8. Pieter Weening
9. Enrico Gasparotto
10. Bauke Mollema