Ståle Solbakken (Foto: Sam Bagnall/NTB scanpix)
Ståle Solbakken (Foto: Sam Bagnall/NTB scanpix)

Wolverhampton nest sist i Championship: – Avstanden mellom kvaliteten og forventningene var større enn vi trodde

Ståle Solbakken er fremdeles bitter over Steve Morgans avgjørelse om å sparke ham fra sjefsstolen.

Wolverhampton-Huddersfield 1-3

Nedrykksspøkelset kommer stadig nærmere for Wolverhampton etter at de tapte 1-3 for Huddersfield lørdag.

Klubben som startet sesongen med norske Ståle Solbakken (45) som trener har ikke fått den ønskede effekten etter at de avskjediget den norske manageren femte januar.

På det tidspunktet lå laget som var forventet å være med å kjempe om opprykk tilbake til Premier League etter nedrykket i fjor ni poeng over streken.

Etter Huddersfield-tapet er Wolves på nest siste plass i Championship, to poeng under siste lag som er på trygg grunn i den usedvanlig jevne serien.

– Det er nok en kombinasjon av mange ting som gjør at Wolverhampton ligger der de ligger, sier tidligere manager Ståle Solbakken til tv2.no.

Gikk bort fra stilbytte
Dean Saunders var mannen som tok over etter nordmannen, og det markerte en klar endring i strategien for Midlands-klubben.

Tilbake til det de kjenner fra før.

– Dean Saunders og manageren før meg, Mick McCarthy, står for mye av den samme fotballen. Den går litt på tvers av det vi prøvde å innføre, sier Ståle Solbakken.

Det har ikke vært en umiddelbar suksess.

– Jeg vil ikke mene for mye om hva de har gjort, men jeg vet at vi hadde våre tanker om hva vi ville gjøre i overgangsvinduet i januar. De gjorde jo ingenting, sier Solbakken.

– Vi så på jobben vår i Wolverhampton som et litt lenger prosjekt, og spesielt da vi ganske raskt så at avstanden mellom kvaliteten på laget og forventningene var større enn vi trodde.

Les også: Dette var din tid som Wolves-sjef, Ståle

– Middels Championship-lag

Solbakken (Foto: Sam Bagnall/NTB scanpix)
Solbakken (Foto: Sam Bagnall/NTB scanpix)

Ulvene rykket ned fra Premier League ifjor og solgte i tillegg tre av sine største stjerner i Steven Fletcher, Matt Jarvis og Michael Kightly.

Selv om han mener stallen i utgangspunktet bør være god nok til å unngå nedrykk er det ingenting som er sikkert i den serien.

– Gjør man slik er man per definisjon et middels Championship-lag bare der. Det er en utrolig jevn liga, så det skal ikke så mye til før du havner der nede. Når ting ikke sitter, så går det fort nedover tabellen, mener Solbakken.

Med bare sju poeng opp til Middlesborough på tiendeplass sier det seg selv at et par seiere kan gjøre stort utslag på tabellposisjonen.

Det gjenstår fire kamper av sesongen for Dean Saunders menn. Den tidligere manageren følger fremdeles nøye med på hvordan det går med klubben, og han tror de overlever.

Kampene mot Charlton og Burnley er to kamper Solbakken ser på som overkommelige for hans gamle klubb. Mye på grunn av at sesongen deres er så godt som over.

Championship i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Fortsatt bitter
Selv om han tror Wolverhampton skulle slitt med å rykke opp denne sesongen tror han laget hadde ligget bedre an om han hadde fått lov å fortsette i klubben.

– Da vi ble ansatt var det for å forandre Wolverhamptons spillestil for å på lang sikt være bedre rustet for å lykkes i Premier League, forklarer Solbakken.

Les også: Wolves-eieren: – Ståle Solbakken er en flott manager, men...

Wolves-eier Steve Morgan var imidlertid ikke like tålmodig som den norske treneren gjerne skulle ønske.

– Jeg er fremdeles litt bitter for at Steve Morgan ombestemte seg og gikk bort fra den tanken om å endre spillestilen.

– Jeg mener at vi var på rett vei, men det mente tydeligvis ikke Morgan. Og det er jo han som bestemmer, smiler 45-åringen.