Donaires første tap på 12 år

Guillermo Rigondeaux står fortsatt uten tap etter at han senket Nonito Donaire i VM-kamp i lett fjærvekt lørdag. Donaire hadde ikke tapt en boksekamp på 12 år.

To ganger OL-vinner Rigondeaux vant med dommerpoengene 114-113, 115-112 og 116-111. Han har vunnet 12 av 12 kamper, hvorav åtte er kommet på knockout.

Rigondeaux forsvarte WBA-beltet og tok samtidig WBO-tittelen fra Donaire. Filippinske Donaire hadde ikke tapt siden i mars 2001. Han står med 31 seirer og to tap etter 33 kamper.

Donaire sendte Rigondeaux i gulvet i den 10. runden, men i den 12. runden skiftet styrkeforholdet. Med en knallhard venstre ga Rigondeaux sin motstander et saftig kutt over høyre øye. Resten av kampen måtte Donaire kjempe med hansken høyt oppe for å forsvare den siden av ansiktet.

– Som jeg sa før kampen, jeg kom for å gjøre min del av jobben og det klarte jeg. Jeg gjorde at han så dårlig ut. Du kan ikke vinne bare med ett slag, sa Rigondeaux. Han hoppet av fra Cuba i 2009.

– Jeg kan bare beklage. Jeg ønsket å levere varene, men bokset dumt i de to siste rundene. Da gjorde jeg ikke jobben min. Det finnes ingen unnskyldning. Han slo meg i kveld, sa Donaire. (©NTB)