boksing_1
boksing_1

Dette er drømmemotstanderne til Cecilia Brækhus

Angrer ikke på playboy-kampen, men vil møte en av disse damene neste gang.

Frederikshavn (TV 2 Sporten): - Jeg angrer ikke på kampen. Selvsagt hadde jeg håpet motstanden ville vært bedre, men sånn PR- og markedsmessig har vi fått full klaff. Det ser jeg på utenlandske boksenettsteder. Nå har vi prøvd dette. Gjort er gjort, sier Cecilia Brækhus til TV 2 Sporten, dagen etter den meget komfortable seieren.

Til Sverige?
Dette var bergenserens første kamp siden september. Før vi går inn i 2014 håper hun å få tre kamper til. Da med en helt annen kvalitet enn Mia St. John (45).

Foruten sin drømmemotstander og nemesis, Holly Holm, har Brækhus også andre hun kunne tenke seg å møte i ringen. Og ramser opp følgende motstandere på ønskelisten:

– Amerikanske Laila McCarter, i klassen over, kunne vært interessant. Hun er farlig og veldig rutinert.

– Også har jeg lyst til å møte svenske Frida Wallberg, kjempebokser, tidligere verdensmester i amatør. Kanskje i Sverige? Da kunne vi fått den rivaliseringen mellom Norge og Sverige, sier Brækhus.

Derfor betyr Holm-kampen så mye
- En annen god bokser for tiden er Christina Hammer. Det er mange knallboksere å ta av, mange av de er jo minst like gode som Holly Holm, selv om det er Holm-kampen jeg så veldig gjerne har lyst til å få til nå.

– Hvorfor er det så viktig for deg å møte Holm? Flere sier hun ikke er så god. Og at Anne Sophie Mathis, som du allerede har slått, er mye bedre.

– På flere boksenettsteder er Holm ennå ranket som nummer en. Og hun kaller seg nummer en. Det må jeg få lov til å utfordre, for jeg tror jeg hadde vunnet mot henne. Det er bare en måte å finne ut det på, sier Brækhus, vel vitende om at amerikanske boksefans har blitt mer kjent med henne etter denne helgen.

Åpner for å bytte vektklasse
Brækhus går kamper i weltervekt-klassen. De motstanderne hun nevner over går i andre vektklasser. Den norske boksedronningen åpner for å bytte vektklasse.

– Det er ikke noe problem. Vanligvis ligger jeg på 65 eller 66 kilo. Skal jeg møte noen av disse bokserne er det snakk om å gå opp eller ned to-tre kilo, forklarer hun.

Men Holm er i skuddlinjen. Og nå forbereder teamet rundt Brækhus seg på å legge ytterligere press mot Holms kontroversielle rådgivere.

Facebook-aksjon
Natt til søndag kom første stikk: på Brækhus sin Facebook-side la de ut en avstemming der de spør om Brækhus bør møte Holm. Alt for å tiltrekke seg oppmerksomheten til Holm-sjef Larry Fresques.

cec
cec

Skal vi tro Brækhus, er det mer der det kommer fra.

– Ja. Det kommer mer. Vi har flere stunts på lager, men jeg kan ikke si hva, ennå. Vent og se, ler hun.

Søndag formiddag satte hun seg på flyet til Berlin. Det ble få timer med søvn etter seieren mot 45-åringen. Nå skal Brækhus unne seg en liten ferie, og håper å få spikret en ny kamp innen kort tid.

– Jeg skal til Dubai, og kanskje en tur innom Norge. Det er varmere i Dubai, smiler hun.