Cardiff nær opprykk

Tidligere LSK-angriper Heidar Helguson var blant målscorerne da Cardiff tok et langt steg mot Premier League-spill med 3-0 hjemme mot Nottingham Forest lørdag.

Helguson headet inn 1-0 etter frispark fra Craig Bellamy etter 26 minutter. Helgusons erstatter Rudy Gestede scoret to mål i 2. omgang for waliserne. Cardiff topper mesterskapsserien med 83 poeng etter 42 kamper.

12 poeng skiller ned til Watford på plassen under streken. Dermed trenger Cardiff bare ett poeng for å ta steget opp i eliten. Forest fikk Darius Henderson utvist like før pause. Opprykket spikres med poeng mot Charlton tirsdag. Cardiff har ikke spilt på øverste nivå i engelsk fotball siden 1962. Klubben er for øvrig den eneste ikke-engelske klubben som har vunnet FA-cupen. Det gjorde den i 1927.

I bunnen av tabellen har Wolverhampton havnet i alvorlig trøbbel. Ståle Solbakkens erstatter Dean Saunders så ut til å få fart på Wolves, men lørdag ble det 1-3 hjemme i nedrykksduellen mot Huddersfield. Wolverhampton ligger nest sist med 48 poeng når fire kamper gjenstår. To poeng skiller opp til trygg grunn.

Der ligger Henning Bergs gamle klubb Blackburn med 50 poeng. Ewood Park-laget fikk en etterlengtet opptur med 2-0 hjemme mot Derby etter mål fra Jordan Rhodes (straffespark) og Scott Dann. Joshua King fikk 25 minutter som innbytter for Blackburn, mens Morten Gamst Pedersen ble avspist med 15 minutters innhopp lørdag.

Hull nærmer seg også opprykk etter 2-1-seier borte mot Ipswich. Med 77 poeng har laget en luke på seks poeng til Watford, som tapte 2-3 mot Peterborough. For Hull scoret tidligere Lillestrøm-spiller Robert Koren vinnermålet sju minutter før slutt på Portman Road. (©NTB)