UTLIGNET: Olivier Giroud ble dratt ned av Kei Kamara og straffen satt Mikel Arteta i mål.
UTLIGNET: Olivier Giroud ble dratt ned av Kei Kamara og straffen satt Mikel Arteta i mål.

Denne straffesituasjonen snudde kampen for Arsenal

Fra 0-1 til 3-1 på sju minutter for hjemmelaget som klatret opp på tredjeplass i Premier League.

Arsenal-Norwich 3-1

Vi fulgte saken med tekstoppdateringer i livesenteret.

Se høydepunkter i videovinduet øverst i saken.

Det så stygt ut for Arsenals Champions League-ambisjoner da de entret kampens siste ti minutter mot Norwich og lå under 0-1 etter Michael Turners hodestøt.

Hjemmelaget hadde vært det førende laget spillemessig gjennom hele kampen, men var på hæla etter et mål i mot på lagets akkilleshæl: defensiv dødball.

Det snudde for vertene da Kei Kamara dro Olivier Giroud overende i feltet etter et hjørnespark.

Norwich raste mot dommertrioen etter straffen som assistentdommeren ga dommer Mike Jones beskjed om burde idømmes.

– Etter regelboka er det en klar straffe, konkluderte TV 2s fotballekspert Morten Langli i TV 2s Premier League-studio.

– Godt sett av linjedommeren for han står veldig langt unna, supplerte Claus Lundekvam.

Norwich-manager Chris Hughton var ikke like overbevist.

– For det første var det ikke et hjørnespark. For det andre så er det klar kontakt mellom Kei Kamara og Giroud, men det er rart at linjedommeren som står 35 meter unna gir noe dommeren som er åtte meter ifra ikke ser. Jeg er ikke overbevist av det dommerne sier til meg, sier Hughton, som tydelig ser bort fra sin egen spillers holding i trøya.

– Normalt sett blir ikke slike ting gitt, og om det blir det så er det fordi at dommeren ser det. Det er utrolig frustrerende å tape en kamp etter en avgjørelse tatt av en linjemann som står så langt unna.

RASTE: Mark Bunn og Norwich mot assistentdommeren (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)
RASTE: Mark Bunn og Norwich mot assistentdommeren (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)

Salt i såret
Protestene fortsatte etter kampslutt, for vondt skulle bli verre for Norwich.

Mark Bunn var nær å redde straffen fra Mikel Arteta, men slo bare ballen lenger ut i hjørnet.

Bare et par minutter senere var Arsenal i ledelsen etter angrepsspill i ypperste klasse da Alex Oxlade Chamberlain kom til dødlinjen og la ballen hardt inn foran mål der Olivier Giroud presset Sebastien Bassong til å sette ballen i eget mål.

Dermed måtte Norwich fremover, og de større rommene for Arsenal offensivt ble deres bane. Lukas Podolski fikk tid og rom til å lade kanonen på overtid, og dermed en tomålsseier til Arsenal som var langt fra komfortabel.

– Det var uventet at vi lå under så sent i kampen, fordi var det beste laget og bommet på sjanser, sa Wenger etter kampen.

– Vi trengte lagånd og sterke nerver, og vi viste begge deler i denne kampen. Vi vant fortjent, konludert franskmannen.

Seieren var viktig for Arsenal som klatret opp på tredjeplass, et poeng foran Chelsea med en kamp mer spilt.

– Posisjonen er ikke viktig nå. Det gjelder å avslutte gått. Det laget som varierer minst i prestasjonene vil ta en plass i Champions League, sa Wenger.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

Arsenal dominant fra start
Det var en sjansefattig åpning på oppgjøret på Emirates, og selv om hjemmelaget hadde mye ball ble Mark Bunn ikke testet i kampens første ti minutter.

SKUFFELSE: Olivier Giroud og resten av Arsenal sløste med sjansene mot Norwich. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
SKUFFELSE: Olivier Giroud og resten av Arsenal sløste med sjansene mot Norwich. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
Etter nitten minutter kombinerte Arsenal-angripere vakkert. Olivier Giroud hælet ballen til Jack Wilshere og hadde hans pasning vært litt bedre ville Aaron Ramsey vært alene med Bunn.

Arsenal kom stadig nærmere og etter 23 minutter fant Bacary Sagnas innlegg Olivier Giroud. Franskmannen stod verd første stolpe og forsøkte å styre ballen mot motsatt hjørne. Headingen gikk imidlertid på oversiden av tverrliggeren.

Gervinho har vært god den siste tiden, og da han stjal ballen fra en Norwich-forsvarer 25 meter fra motstanderenes mål gikk det et forventningens sus gjennom publikum. Ivorianeren ble imidlertid litt for ivrig, og valgte å gå selv isteden for å spille ballen. Det endte med at han mistet ballen.

Da kom angriperen nærmere da Santi Cazorla tredde ballen gjennom. Gervinho tok med seg ballen forbi Bunn, men berøringen på ballen var litt for hard og han kom litt for skrått på målet. Avslutningen gikk på tvers av gjestenes mål og utenfor.

Klarte ikke utnytte presset
Bare minuttet senere var Giroud nære på igjen etter et nytt Sagna-innlegg. Han fikk imidlertid ikke foten på ballen, og Norwich fikk klarert.

De gule var under kraftig press i denne perioden, et press hjemmelaget ikke klarte å opprettholde.

På overtid i første omgang fikk imidlertid Arsenal en sjanse etter et hjørnespark. Corneren fant nemlig Olivier Giroud som satte hodet til og headet mot mål. Steven Whittaker fikk hodet på ballen og headet ballen til hjørnespark, rett foran nesen på Gervinho.

Det forble målløst til pause.

Arsenal fortsatte kjøret mot Norwich-buret og burde ha tatt ledelsen før det var gått ti minutter i den andre omgangen. Jack Wilsheres avslutning ble imidlertid stoppet av kroppen til Michael Turner.

Sjokkledelse og fortsatt sjansesløsing
Samme mann kunne gjøre nytte for seg offensivt også da et frispark for Norwich på kanten av 16-meteren førte til at bortelaget tok ledelsen.

Snodgrass' frispark fant nemlig midstopperen som enkelt kunne heade ballen i mål uten å bli utfordret av Arsenal-spillere.

NORWICH-JUBEL: Stort å lede 1-0 for Norwich på Emirates. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
NORWICH-JUBEL: Stort å lede 1-0 for Norwich på Emirates. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)

Arsene Wenger tok umiddelbart grep og byttet innpå Lukas Podolski og Theo Walcott.

Sistnevnte var livlig innledningsvis, og ville ha straffe da han ble dyttet overende på kanten av straffefeltet. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

Lukas Podolski var ikke like god. Da Olivier Giroud flikket Bacary Sagna-innlegg videre til Podolski på bakerste stolpe klarte ikke en tydelig kamprusten tysker å stoppe ballen.

Et par minutter senere kunne Russel Martin doblet Norwich-ledelsen da bortelaget kontret på eksemplarisk vis. Skuddet fra backen gikk imidlertid rett på Arsenal-keeper Fabianski.

Tverrliggeren rister sannsynligvis langt ut i lørdagskvelden etter Lukas Podolskis kanonskudd fra sju meters hold i det 78. minutt. Olivier Giroud brystet ballen ned til tyskeren som klemte til. Skuddet traff klokkereint i tverrliggeren og gikk ut etter at Bunn hadde fått fingrene på ballen.

Eksplosjonsartet avslutning
Med seks minutter igjen skulle det imidlertid endelig lykkes for Arsenal.

Olivier Giroud blir dratt overende i feltet etter en cornersituasjon, og assistentdommeren ga hoveddommer beskjed om at dette var straffe, til Norwich-spillernes store frustrasjon.

AVGJORDE: Lukas Podolski sitt 3-1-mål ble spikeren i kisten. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
AVGJORDE: Lukas Podolski sitt 3-1-mål ble spikeren i kisten. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
Mark Bunn fikk fingrene på ballen, men klarte ikke å stoppe ballen.

Bare tre minutter senere var kampen snudd. Alex Oxlade-Chamberlain kombinerte fint med Lukas Podolski og slo inn foran mål. Der var Olivier Giroud i duell med en Norwich-spiller og ballen gikk i mål.

Som om ikke det var nok pungterte Lukas Podolski kampen på overtid da han fyrte av fra 16 meter og i mål. Norwich hadde sendt mange mann i angrep og etterlot seg store rom i forsvaret som Arsenal fort kunne utnyttet ytterligere.

Det gjorde de imidlertid ikke og Arsenal tok tre viktige poeng.

Lagene:
Arsenal: Lukasz Fabianski - Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs - Mikel Arteta, Aaron Ramsey - Santi Cazorla, Jack Wilshere, Gervinho - Olivier Giroud
Norwich: Mark Bunn - Russel Martin, Sebastian Bassong, Michael Turner, Steven Whittaker - Bradley Johnson, Jonathan Howson, Alexander Tettey, Robert Snodgrass, Kei Kamara - Grant Holt