Hamilton raskest i Shanghai

Briten Lewis Hamilton var raskest under kvalifiseringen til søndagens Kinas Grand Prix i formel 1 og sikret seg «pole position».

Lewis i sin Mercedes tok sin første pole position i sitt nye lag etter overgangen fra McLaren. Hamilton vant denne VM-runden i Shanghai i 2008 og 2011.

Finske Kimi Räikkönen hadde nest beste tid i sin Lotus, mens spanske Fernando Alonso i Ferrari har tredje beste startposisjon.

Det ble ingen god dag på racerbanen for de to Red Bull-førerne tyske Sebastian Vettel og australske Mark Webber. Det var ventet litt dramatikk imellom de to rivalene etter at Vettel i Malaysia Grand Prix ignorerte en stallordre, og med en farlig manøver tok han seg forbi Webber mot slutten av løpet.

Vettel hadde bare niende beste tid etter at han ikke fullførte den siste kvalifiseringen. Webber klarte ikke å ta seg til den siste kvalifiseringsrunden. Han hadde problemer med bilen. Han etterlot den ute på banen etter å ha gått tom for bensin.

Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) straffet ham med plassere ham i siste startposisjon i søndagens VM-runde. (©NTB)