Woods unngikk disk i Masters

Tiger Woods lå tynt an, men dommerne valgte å ilegge ham to slag i straff for ikke å ha droppet riktig på den andre runden. I verste fall kunne Woods ha blitt diskvalifisert.

Tiger Woods, som har vunnet Masters hele fire ganger, syntes å være i dytten og begynte å treffe med innspillene sine på den andre runden. Dette gjaldt helt fram til hull 15. Da traff han kanskje litt for godt, for ballen slo i stangen som sto i hullet og spratt med voldsom kraft tilbake og trillet ut i vannet.

Sitt neste forsøk på hullet la han under en meter fra hullkanten slik at han tapte bare ett slag på «uhellet». Han klarte ikke flere birdier på runden, men i stedet tapte ytterligere ett slag da han feilbedømte avstanden inn mot det siste hullet. Han ligger tre slag bak lederen Day. Sist gang Woods vant på Augusta var i 2005.

– Jeg gikk ned til droppeområdet, men det ville ikke være noe bra sted fordi det var vått. Jeg valgte å gå tilbake til dit jeg spilte fra, men gikk to meter lenger bak, forklarte Woods.

Dommer mente at Woods hadde overtrådt reglementet så derfor ble han ilagt to slags straff. Flere eksperter mente at golfstjernen burde blitt diskvalifisert, for ikke å ha fylt scorekortet sitt på riktig måte og tatt med pliktslaget skulle hatt etter å ha feildroppet. Nå ligger Woods fem slag bak ledende Jason Day.

Australieren hadde dagen og gikk opp i ledelsen etter 2. dag av Mastersturneringen på Augusta fredag. (©NTB)