brækhus og st. john (Foto: Junge, Heiko)
brækhus og st. john (Foto: Junge, Heiko)

Kaller Brækhus-kamp en bløff: – Det blir som å se Barcelona spille mot Olderdalen i fotball

Bokseren ler av kritikken, og inviterer Adresseavisens kommentator på treningsleir.

Frederikshavn (TV 2 Sporten): Cecilia Brækhus (31) går sin første kamp på syv måneder mot 45 år gamle Mia St. John lørdag. De fleste ser for seg en klar seier til bergenseren.

– Dette er ikke proffboksing
Kjetil Kroksæter er kommentator i Adresseavisen. Han mener flesteparten av kampene til Brækhus er ren underholdning, og ikke idrett. Og sikter spesielt til førstkommende, der den amerikansk veteranen, også kjent fra Playboy, venter.

– Det er ikke dette her, med to søte jenter, som er proffboksing. Jeg tror at hvis Cecilia Brækhus skulle bokset i en OL-turnering, så ville hun møtt adskillig tøffere motstand enn det hun møter stort sett i proffboksingen. Der er det ganske få gode, sier Kroksæter til TV 2 Sporten.

Fredag skrev han en ganske så kritisk kommentar på adressa.no under tittelen «Bløffen rundt Brækhus»

– Sannheten er vel heller at Mia St. John bokser en kamp i ny og ne for penger og oppmerksomhet. Det er krevende å holde i liv i en kjendiskarrière. På de siste fem årene har hun bokset syv kamper. Av de siste 12 kampene har hun tapt syv. Slike kamper er ingen reklame for boksesporten i det hele tatt. Men norske medier biter på agnet og lager hallelujajournalistikk av en bløff, skriver kommentatoren på nettavisen.

Ler av sin kritiker
Cecilia Brækhus trekker på smilebåndet når hun blir konfrontert med kritikken.

– Jeg får kritikk uansett hva jeg gjør, så det er jeg vant til, sier Brækhus.

– Han kaller kampen underholdning, ikke idrett?

– Okey. Da kan jeg invitere ham til å være med meg på treningsleir i 10 uker, det er det jeg har brukt på å forberede meg til denne kampen. Og hvis han holder ut i mer enn tre dager, nei to dager, eller vet du hva? Jeg gir ham en dag, sier bokseren.

Les også: Cecilia Brækhus besøkte barneavdelingen til Vendsyssel sykehus

Glad for debatt
– Cecilia er flink. Hun er verdensmester og skal ha kred for all den jobben hun gjør. Men dameboksing er ikke så stort ennå. Det kommer etter hvert, sier tidligere proffbokser, og Viasats bokseekspert, Thomas Hansvoll.

– Jeg klarer ikke å se reel konkurranse her. Det blir litt som Barcelona mot Olderdalen i fotball det her altså, sier Kroksæter.

Den norske bokseren, som kan få sin proffseier nummer 22 mot St. John, er glad for at hun skaper debatt i hjemlandet. Hun har også fått med seg denne ukens SportsdB 18 som diskuterte proff-forbudet Norge opererer med.

– Jeg er glad for at vi har en sunn debatt hjemme. Og at den foregår på de riktige premissene, sier Brækhus.

Her kan du se hele Sportsdb18 fra onsdag. Tema var forbudet mot proffboksing.

Underholdning eller idrett? Si din mening i kommentarfeltet.