startscoring000000
startscoring000000
tarik000000
tarik000000

Start ødela Rosenborgs seiersrekke

En sen scoring av bortelaget ødela festen på Lerkendal.

Rosenborg-Start 1–1

Rosenborg så lenge ut til å ta sin fjerde strake seier i Tippeligaen etter at Tarik Elyounoussi sendte trønderne i ledelsen allerede i åpningsminuttene.

Men Start var langt ifra ufarlige på Lerkendal, og skapte flere store sjanser. Tre minutter før full tid fikk sørlendingene lønn for strevet da Espen Børufsen satte ballen via Per Verner Rønning og i mål.

– Det lå jo litt i lufta. Jeg synes vi spiller en dårlig fotballkamp. Det begynte fra start med dårlig aggressivitet i laget. Lite vilje til å ta løpene for hverandre og lite bruk av grunnmønsteret vårt. Start var freidig, og vi så at de hadde tro på det de kom hit for å gjøre. Det er ikke ufortjent at de tar med seg poeng i dag, sier RBK-trener Per Joar Hansen til TV 2 Sporten.

Se sammendrag øverst!

Mons Ivar Mjelde var godt fornøyd etter å ha sett laget sitt jobbe knallhardt i 90 minutter.

– Det jeg tror var nøkkelen i dag er at vi angrep like mye som Rosenborg i første omgang. Så de måtte springe mye hjem mot eget mål og ble slitne på slutten. Derfor mener jeg at det også er litt vår fortjeneste at vi ikke får det massive trøkket mot oss. Selv om de kanskje har litt mer ball enn oss så ble det ikke så veldig farlig, sier han.

Les også: Roar Strand og Northug blir lagkamerater

711145

Drømmeåpning
Start fikk den første store sjansen på Lerkendal. Fem minutter var spilt da Nouri fikk lagt inn fra kanten. Inne i boksen fikk Vilhjálmson kontroll på ballen før han fyrte av gårde et skudd. Avslutningen ble derimot blokkert, og RBK slapp med skrekken.

Starts sjanse så ut til å vekke hjemmelaget. Bare minutter etter ble et Rosenborg-frispark klarert ut i farlig sone. Der ventet Tarik Elyounoussi som på ett touch banket ballen bak Opdal i Start-buret. Scoringen er landslagsspissens andre for sesongen.

Elyounoussi (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Elyounoussi (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Vilhjálmson farlig for gjestene
Start fortsatte likevel å angripe. Etter et kvarter spilt var nok en gang Vilhjálmson farlig frempå. Den målfarlige angriperen vant en duell med Per Verner Rønning på kanten av 16-meteren, skar inn i banen og fikk avsluttet. Denne gangen var det stolpen som sto i veien for islendingen.

Mye skjedde i første del av kampen, og etter 20 minutter spilte Jonas Svensson 45 gader ut til Tarik som satte ballen like over mål.

– Jeg burde nok scora, men fikk litt ryggsekk. Det er mye man kan si i etterkant. Vi gjør ingen god kamp. Det var en tung dag, og vi kom aldri helt i gang, sier Rosenborgs målscorer.

Start og Vilhjálmson fortsatte å produsere sjanser. Børulfsen og Vikstøl kombinerte flott på venstrekanten og ballen endte til slutt hos Starts islandske angriper som headet ballen i tverrligger.

Les også: Freddy lærer å jukse på RBKs urinprøve

Selvmål sørget for poengdeling
Andre omgang inneholdt ikke like mange sjanser som den første. Begge lag hadde halvsjanser, men det så ut som om det hele skulle ebbe ut med en ny seier til Rosenborg.

Sørlendingene ville det derimot annerledes. Tre minutter før full tid traff ikke Solomon Owello rent på et skuddforsøk. Ballen endte i stedet hos Espen Børufsen på bakerste stolpe som satt ballen forbi Lund Hansen. Per Verner Rønning prøvde å avverge, men endte med å være sist på ballen før den gikk i mål.

– Det var på rent instinkt. Eneste som gikk gjennom hodet på meg var å få den unna, sier Verner Rønning.

skuffet RBK (Foto: Alley, Ned)
skuffet RBK (Foto: Alley, Ned)

Lagene:

Rosenborg 4-3-3: Lund Hansen – Gamboa, Reginiussen, Rønning, Dorsin – Svensson, Jensen, Mix – Mikkelsen, Bille Nielsen, Elyounoussi.
Benken: Örlund, Høiland, Dockal, Berntsen, Midtsjø, Chibuike og Moe.

Start 4-4-2: Håkon Opdal – Amin Nouri, Bismark Acosta, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl – Espen Hoff, Solomon Owello, Gummi Kristjansson, Espen Børufsen – Alejandro Castro, Matthias Vilhjalmsson.
Benken: Terje Reinertsen, Babacar Sarr, Alain Delgado, Christian Tveit og Ernest Asante.