SKUFFET: I Belgia var det mange skuffende fans som måtte snu i døra fordi konsertbillettene deres viste seg å være falske.  (Foto: God kveld Norge)
SKUFFET: I Belgia var det mange skuffende fans som måtte snu i døra fordi konsertbillettene deres viste seg å være falske. (Foto: God kveld Norge)
KOMMER TIL OSLO: Den kanadiske superstjernen Justin Bieber kommer til Norge i april, og skal holde tre konserter i hovedstaden.  (Foto: Scanpix)
KOMMER TIL OSLO: Den kanadiske superstjernen Justin Bieber kommer til Norge i april, og skal holde tre konserter i hovedstaden. (Foto: Scanpix)

Gråtkvalte beliebers avvist med falske billetter

Arrangørene frykter det samme vil skje i Norge.

25.000 hylende fans så Justin Bieber i Belgia sist uke, men noen måtte snu gråtende i døra. De hadde kjøpt billetter som viste seg å være falske.

Frykter falske billetter

Nå er arrangørene redde for at dette kan bli situasjonen i Telenor arena neste uke.

– Dette er noe vi frykter. Jeg vet hvor dedikert fansen er, og dette er rett og slett hjerteskjærende, sier arrangøransvarlig Peer Osmundsvaag om hendelsene i Belgia.

– Er det mange falske billetter i omløp?

– Det vet vi ikke, men på et sånt arrangement, med så mye press, har vi fått en del indikasjoner på dette. Det er litt vel mange billetter i salg.

Kriseteam tar seg av skuffede fans

Kampen om de drøyt 60.000 konsertbillettene har vært hard. Det er ikke uvanlig at svartebørsselgere observeres utenfor konserthaller for å sko seg på fansens ulykke, noe politiet er meget klar over.

Utenfor Telenor arena vil det stå et kriseteam klar for å ta seg av skuffende fans med falske billetter.

Politioverbetjent Tomm Berger ved Asker og Bærum politidistrikt forteller til TV2.no at politiet vil gripe inn hvis de observerer svartebørsselgere rundt Telenor Arena.

– Svartebørssalg er ulovlig, og politiet vil gripe inn for å avverge eller stanse dette. Hvis vi møter på en som selger billetter på gaten, vil vi ta fra vedkommende billettene og bortvise personen fra området.

Les også: Slik forbereder politiet seg til Justin Biebers Oslo-besøk

– Ikke kjøp billetter på svartebørsen

Berger har en klar oppfordring til alle billettløse som har tenkt inn til Oslo i håp om å kjøpe billett på svartebørsen.

– Jeg vil be alle om å tenke seg nøye om. Det er dyrt, og man kan bli lurt for alle sparepengene sine hvis billettene viser seg å være falske. Alle med falske billetter blir avvist i døren på Telenor Arena, sier Berger.

Les også: Oslo forbereder seg på Bieber-kaos