Leganger kan ta farvel mot Krim

Cecilie Leganger (38) slutter lørdag kanskje med internasjonal topphåndball etter 20 sesonger. Larvik har et vrient utgangspunkt før Krim Ljubljana-kampen.

Etter 22-24-tap hjemme må LHK prestere på topp for å sikre finaleplass i mesterligaen. Györ vant sin semifinale mot Oltchim Valcea med 48-47 sammenlagt torsdag.

Kampen i Arena Stozice kan bli avslutningen på en æra i kvinnehåndball. Leganger er meget usikker på framtiden. Hun er endelig ferdigutdannet lege.

– Jeg kommer til å ta meg veldig god tid med beslutningen denne gangen. Det er umulig å spille topphåndball samtidig med turnusjobb som lege. Jeg vil prestere topp på banen, og noe annet utgangspunkt er uaktuelt. Derfor er det som sagt veldig usikkert om jeg fortsetter eller ikke, sier Leganger til NTB.

Hun vil trolig bruke et par måneder på å bestemme seg for hva hun gjør.

Leganger har vært verdens beste kvinnelige håndballkeeper siden gjennombruddet i 1993. Det skjedde på hjemmebane i VM da hun var bare 17 år. Hun spilte til toppscore på avisenes spillerbørser flere ganger i løpet av mesterskapet. (©NTB)