Patrick_Thoresen_916256i (Foto: Pavel Paprskar, © pap,zb)
Patrick_Thoresen_916256i (Foto: Pavel Paprskar, © pap,zb)

Patrick Thoresen vil ha en fredelig jul

Tør ikke si om han håper broren eller faren vinner kongepokalen.

– Det er engasjement - og temperament - i familien Thoresen, derfor tør jeg ikke svare på om det blir Steffen (bror) eller pappa (Petter) som vinner årets hockeyfinale. Jeg vil ha en rolig sommer med familien og en fredelig jul, derfor forholder jeg meg nøytral, sier Patrick Thoresen som følger kampene mellom Stavanger og Vålerenga «hjemme» i St. Petersburg.

– Og Storhamar er laget mitt, så det er helt klart, legger han til.

Les også: Oilers-keeperen tabbet seg ut da Vålerenga holdt liv i drømmen

Etter Vålerengas seier på Jordal torsdag er det ikke enkelt å «synse» om Stavanger avgjør på hjemmebane eller om Vålerenga tvinger fram en sjuende og avgjørende finale.

– Jeg tror at et tidlig mål søndag får veldig stor betydning. Det kan utløse mye energi. Jeg håper på en tidlig scoring for ellers kan det bli mye stillingskrig og ikke så underholdende hockey, sier SKA St. Petersburg-spilleren.

– Er det enkeltspilllere som har imponert?

– Ja, spesielt Stavangers Christian Dahl Andersen. Selv om han ikke var helt på topp sist så har han i flere kamper stått fram som en ledertype. Martin Strandfeldt har også vært nyttig, og selvsagt keeper Henrik Holm. Hos Vålerenga synes jeg ingen har stått fram. Ellers så har jo finalespillet vært kjempeflott PR for norsk hockey. Utsolgte hus og mye mediedekning. Og når Linni Meister dukker opp på Jordal så skjønner du at folk utenom hockeymiljøet også lar seg begeistre, sier han.

– Du er fortsatt i St. Petersburg?

– Ja, med barn på skole så blir det hjemreise først på lørdag. Den sjette finalen følger jeg fra sofaen hjemme på Hamar.