ceciliasykehus000000
ceciliasykehus000000

Cecilia Brækhus besøkte barneavdelingen til Vendsyssel sykehus

– En veldig fin avkobling, sier bokseren om møtet med de danske barna.

Frederikshavn (TV 2 Sporten): Bergenseren fikk frem smilet hos flere av pasientene da hun møtte opp på barneavdelingen til Vendsyssel sykehus i Hjørring torsdag formiddag.

Se video fra besøket i vinduet over!

Delte ut gaver
- Det er jo en veldig fin avkobling med tanke på trening, kamp og alvoret rundt det. Sånn sett er dette bare veldig hyggelig, sier Cecilia Brækhus til TV 2 Sporten.

Med seg på lasset hadde 31-åringen kosedyr, boksehansker, t-skjorter, bilder og autografvillige penner. Etter en times tid bar det tilbake til Frederikshavn og pressekonferanse, hvor hun møtte sin kommende motstander, Mia St. John, for første gang.

Første på syv måneder
Kampen på lørdag blir den første Brækhus går på syv måneder. I september i fjor slo hun franske Anne Sophie Mathis. Siden har det vært en lengre periode med influensa og hard oppkjøring. Nå jakter hun proffseier nummer 22, og føler seg i sitt livs form.

– Jeg føler meg foran der jeg egentlig skulle vært, form-messig. Jeg gleder meg til å gå kamp nå.

– Er det inspirerende å se disse barna?

– De får meg i hvert fall i godt humør, sier Brækhus, som imponerte noen av barna da hun fortalte at hun har tilgode å tape en kamp som proffbokser.

– Flott representant
WBC (World Boxing Council) har et eget prosjekt som heter WBC Cares. De hadde stelt i stand arrangementet.

– Cecilia Brækhus er en flott representant for vårt mål - å inspirere til mot. Boksing lærer oss at vi kanskje taper, men vi gir aldri opp, og kommer alltid tilbake. Cecilia deler denne gløden med disse barna, sier Jill Diamond, leder for WBC Cares.