Vålerenga sikret ny spenning i kampen om «bøtta»

Vålerenga slo Stavanger med 3-1 og reduserte til 2-3 i kamper. Oslo-laget sikret ny spenning i kampen om kongepokalen.

Anders Hilt Jørgensen ble det store helten torsdag med sine to scoringer. Vålerenga jakter sin 27. kongepokal, mens regjerende mester Stavanger er ute etter sin tredje «byttå». Nå får de muligheten til å gjøre det hjemme i sin nye storstue hvor Espen «Shampo» Knutsens gutter fortsatt ikke har vunnet.

Torsdag oppførte Vålerenga-spillerne seg etter ordtaket som Shampo ynder å ta fram: «Its not over before the fat lady begins to sing.»

Etter å ha kommet bakpå i de to foregående kampene var det Vålerenga som kom best i gang torsdag. Stavanger-laget på sin side klarte å ri av tre undertall hvor hjemmelagets spillere nærmest sto i kø for å score på Henrik Holm.

Holm har vist seg som den store spilleren i NM-sluttspillet og fortsatte storspillet, men i det fjerde strake overtallsspillet tidlig i 2. periode måtte han gi tapt for slagskuddet fra Jørgensen.

Mens Vålerenga-laget har vært uvanlig udisiplinerte i de første NM-finalene oppførte de eksemplarisk og overlot til gjestene å pådra seg unødvendige utvisninger. (©NTB)