fernando torres (Foto: Misha Japaridze, © MJ LT**LON**)
fernando torres (Foto: Misha Japaridze, © MJ LT**LON**)

Torres og Moses sikret Europaliga-semi

Kampen mot Rubin Kazan fikk en nerveprirrende avslutning.

Rubin Kazan-Chelsea 3-2

Rafael Benítez og Chelsea er klare for semifinale i Europaligaen til tross for 2-3-tapet for Rubin Kazan i Moskva.

Chelsea skaffet seg et godt utgangspunkt med 3-1 seier over Rubin Kazan hjemme på Stamford Bridge i den første kvartfinalen for én uke siden. Rubin var med det utgangspunktet nødt til å gå rett i strupen på blåtrøyene torsdag.

Likevel var det Fernando Torres som åpnet ballet på det russiske kunstgresset bare fem minutter ut i oppgjøret. Spanjolen vippet ballen elegant over Rubin-målvakt Sergej Ryzjikov etter å ha fått ballen av Frank Lampard.

Med 4-1 sammenlagt begynte Chelsea i den andre omgangen å slappe mer av. Dette ga russerne en gylden mulighet til å komme tilbake i kampen. Bare seks minutter ut i omgangen scoret José Rondón med hodet etter innlegg fra høyrekanten. Victor Moses svarte umiddelbart for Chelsea, med en velplassert avslutning etter et glimrende Chelsea-angrep.

Les også: Chelsea-spiller hadde affære med lagkompisens dame

Men Rubin hadde ikke tenkt til å gi seg foran egne fans: Bare nye sju minutter etter at Moses hadde gitt Chelsea 2-1-ledelse kom utligningen. Nok en gang på hodet, men denne gangen ved Gökdeniz Karadeniz.

Tiden tikket fort for Rubin, men da César Azpilicueta dyttet Alexander Rjazantsev over ende i boksen med et kvarter igjen på kampuret var ikke Bebars Natcho vond å be fra 11-meteren.

Russerne jaget nok en scoring mot slutten, selv om de visste at de trengte ytterligere to for å sende Chelsea ut av turneringen. Flere scoringer ble det ikke og Rafael Benítez kan juble for å ha tatt London-klubben enda ett steg nærmere europaligapokalen. (©NTB)