Ungene holder Japan-Johnsen ung

Eliteseriens eldstemann har ikke noen tro på John Arne Riise-metoder for å forlenge karrieren. Frode Johnsen (39) sitter aldri stille og holder formen.

Telemarkingen har hatt en karriere de fleste vil misunne ham. Over 180 scoringer på toppnivå (Odd, Rosenborg, Nagoya Grampus Eight, Shimizu S-Pulse og landslaget) er det blitt.

Suksessen gjør også at han nok aldri blir politimann som var planen. Den utdannelsen ble lagt på is da han forlot Odd og gikk til Rosenborg i 2000.

– Riise (32) driver med yoga og personlig trener for å holde seg ung?

– Nææh, det høres ikke ut som noe for meg. Grunnen til at jeg er i slag er delvis fordi jeg omtrent aldri sitter stille. Jeg holder på med noe hele tiden, ofte med ungene. Det tror jeg er positivt og holder kroppen i slag. Og så har det nok noe med genene å gjøre. Jeg har heller aldri hatt alvorlige skader i knær og ankler. To ganger har jeg operert lyskene, men begge ganger utenfor sesongen, sier Johnsen til NTB.

Kanskje spiller han i toppserien også etter å ha rundet 40 i mars neste år. Odd-angriperen er en virkelig gentleman på banen. Bare to gule kort på de siste 121 kampene sier sitt om lynnet til superveteranen. (©NTB)