Slutt etter 820 fulle hus på rad

Den lengste sammenhengende rekken med utsolgte kamper i amerikansk idrett tok slutt tirsdag, da Boston Red Sox trakk bare 30.862 tilskuere til kampen mot Baltimore Orioles.

Red Sox hadde hatt fullt hus på Fenway Park, som har drøyt 37.000 plasser, i 820 kamper på rad. Rekordrekken startet 15. mai 2003 og varte altså i nesten ti år.

Den gamle rekorden var satt av basketballklubben Portland Trail Blazers, som hadde 814 fulle hus på rad. I baseball tilhørte den gamle rekorden Cleveland Indians, som i årene 1995 til 2001 hadde 455 fulle hus på rad. Den rekorden ble slått allerede i 2008.

Forhåndssalget av Red Sox-billetter har gått tregere i år som følge av en elendig fjorårssesong. Det var ventet at rekordrekken ville ta slutt i vår. Kraftig regnvær som blant annet førte til et nesten timelangt avbrekk i spillet førte til at det skjedde allerede i sesongens annen hjemmekamp.

– Vi er takknemlige for publikumsstøtten vi har nytt godt av de siste ti årene, sa klubbdirektør Sam Kennedy onsdag.

Rekordrekken ble diskutert da det var ledige seter på mange kamper i fjor høst, men klubben påpekte at billettsalget hver gang var innenfor ligaens fastlagte kriterier for å registreres som fullt hus. (©NTB)