Zucca
Zucca

Zuccarello avgjorde på straffeslag: – Ser alltid på målvakten før jeg bestemmer meg

Endelig fikk Mats Zuccarello Aasen bidra direkte til New York Rangers-poeng i kampen om sluttspillsplass.

(New York Rangers – Torono Maple Leafs 3-2 e.str)

Oslo-gutten ble sammen med målvakt Henrik Lundquist nattens helter etter seier på straffer mot Toronto.

Og etter kampen avslørte Zucca overfor New York-pressen hva som er hemmeligheten bak straffeslagene.

– Jeg går ikke til et straffeslag med en bestemt idé om hva jeg skal gjøre. Jeg ønsker å lese hva målvakten gjør først.

Og derfor ble det heller ikke den faste finten med raske sideforflytninger med pucken denne gang. I stedet viste Zuccarello fram et par kvikke håndledd og vispet pucken inn mellom benene på Toronto-målvakten.

Lagkamerat Carl Hagelin i New York Rangers uttalte etter kampen at han ikke var overrasket over framgangsmåten, han hadde sett Zuccarello gjøre nøyaktig det samme på trening dagen i forveien.

Super-Lundqvist stoppet straffene
For Mats Zuccarello Aasen var det uansett perfekt timing med scoring etter seks målløse kamper siden comebacket i New York Rangers. Trener John Tortorella uttalte før kampen i Madison Square Garden i natt at han syntes Zuccarello hadde spilt bra i de siste kampene, men at han også måtte score og hjelpe laget ved å produsere poeng. Det ønsket fikk Tortorella oppfylt i natt.

LES OGSÅ: Derfor har Zucca så lang kølle
LES OGSÅ: Nok et lag truer Zuccarellos sluttspilldrøm

Men uten Henrik Lundquist i mål, kunne det fort vært bortelaget som hadde stukket av med ekstrapoenget i spilleforlengelsen. Lundquist disket opp med et par feberredninger og fortsatte med å redde samtlige tre straffeslag. For Rangers var det kun Zuccarello som scoret.

– Vi vet at vi har Lundqvist. Han er en av verdens beste keepere på straffeslag, så vi var ganske trygge før straffeslagene, sier Zucca.

Det var Toronto som åpnet kampen best. Phil Kessel scoret både bortelagets første mål og utligningen til 2-2 i 3. periode. Det betyr at han nå har scoret fire mål på mindre enn én uke i løpet av to kamper mot New York Rangers. Men Rangers snudde kampen i midtperioden og tok over initiativet. Carl Hagelin utlignet til 1-1 før backen Ryan McDonough sendte Rangers i føringen.

– Glad for å hjelpe laget
Så ble scenen ryddet for Mats Zuccarello Aasen, og der lagkameratene og superstjernene Rick Nash og Ryan Callahan misset, så traff Oslo-gutten akkurat der han siktet.

– Jeg er bare glad for å hjelpe laget, sa en ydmyk Zucca etter å ha sikret Rangers et viktig ekstrapoeng etter straffeslag.

Zuke
Zuke

Zuccarello har nå 50 prosents uttelling på straffeslag i sin NHL-karriere. Seks av tolv har gått inn, noe som blir betraktet som et godt snitt på straffer i ishockey. Dette var den andre straffen han tok etter hans retur til NHL. Han misset i fredagens kamp mot Pittsburgh.

– Zucca har fremragende køllebehandling og er iskald. Han er trolig den beste straffeslagskytteren i ligaen, skryter Hagelin.

Rangers har nå 44 poeng og ligger på 8. plass i sin avdeling. Zucca & co. har samme poengsum som Ottawa Senators og New York Islanders på plassene foran. Winnipeg Jets jager to poeng bak Zuccarellos lag. De åtte beste lagene fra Eastern Conference går videre til sluttspill.