bayern (Foto: Reuters)
bayern (Foto: Reuters)

Bayern München trygt til semifinale

Tyskland har to lag i semifinalene i Mesterligaen for første gang etter at Bayern München gjorde jobben onsdag kveld.

Juventus - Bayern 0-2 (sammenlagt 0-4):

Oslo (TV 2 Sporten): Bayern München vant 2-0 hjemme i Tyskland og hadde etter hvert grei kontroll i returkampen i Torino.

Mario Mandzukic' scoring etter 64 minutter avgjorde langt på vei siden Juventus da måtte score fire for å avansere. Keeper Buffon reddet etter at Javi Martínez fikk avsluttet etter et frispark, men Mandzukic satte enkelt inn returen.

Det så ikke ut til at Juventus-spillerne hadde særlig tro på en snuoperasjon, og klarte aldri sette tyskerne under press etter 1-0-målet. Pep Guardiolas kommende arbeidsgiver hadde også ballen mest på Juventus Stadium.

På overtid slo Bastian Schweinsteiger en perfekt pasning til Claudio Pizarro. Spissveteranen bredsidet ballen forbi Buffon på første touch og sørget for at Bayern kunne feire 2-0-seier også i returkampen.

– Bayern har spilt en fantastisk bra fotball hele sesongen i Mesterligaen. De har imponert. Å slå Juventus 2-0 borte er sterkt, sier TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen.

Mandzukic ble kanskje den største Bayern-helten i Italia, men for 26-åringen var det en seier med blandede følelser. Han fikk noe som så ut som et meget tvilsomt gult kort etter en duell med Giorgio Chiellini i første omgang, og må dermed stå over den første semifinalen. Der venter enten tyske Borussia Dortmund, Real Madrid eller Barcelona.

– Jeg håper på oppgjør mellom Tyskland og Spania i semifinalene, sier Mini.

jubek
jubek