Kongen av Barcelona

Ni minutter brukte Lionel Messi før han sendte den forløsende pasningen som endte med Pedro-scoring og ga Barcelona 1-1 mot Paris Saint-Germain i mesterligaen.

Scoringen i det 71. minutt ga 3-3 sammenlagt og avansement til semifinalen på bortemålsregelen. Barcelona tok seg til sin sjette semifinale på rad i mesterligaen.

Messi satt på benken fra start etter sine skadeproblemer, men etter at PSG tok ledelsen tok det ikke lang tid før argentineren kom inn på banen. Han fintet bort to PSG-spillere før han sendte den geniale pasningen med venstrebeinet inn i feltet til David Villa. Villa fant på sin side en bedre plassert Pedro, og scoringen var sikret.

Det kunne ha endt annerledes, for det var PSG som var nærmest scoring før pause. Banens beste, Zlatan Ibrahimovic, var hjernen bak det aller meste PSG foretok seg. Selv om det var Barcelona som ikke uventet hadde ballen mest, var det PSG som hadde de beste mulighetene.

Fem minutter etter pausen tok PSG ledelsen, og det var fortjent.

I en feiende flott kontring var det Zlatan som var den sedvanlige regissøren og som slo den avgjørende pasningen som åpnet opp hele forsvaret til Barcelona. Javier «EL Flaco» Pastore var mottakeren av ballen, og det dyreste kjøpet i fransk fotballs historie feilet ikke da han raidet inn fra venstrekanten. Barcelona-keeper Victor Valdés fikk ikke avverget. (©NTB)