teitur (Foto: Scanpix)
teitur (Foto: Scanpix)

Teitur Thordarson gjør trenercomeback i Norge

Islendingen skal trene 3. divisjonslaget FUVO fra Nes på Romerike.

Oslo (TV 2 Sporten): Thordarson er et kjent navn i norsk fotball der han har ledet blant annet Brann (to perioder), Lyn (to perioder) og Lillestrøm.

Etter to sesonger i Ull/Kisa dro han til Island og KR før han forsvant videre til Vancouver Whitecaps i Canada. 61-åringen var trener i klubbens første sesong i MLS, men etter at et planlagt opphold i den nystartede indiske ligaen ble utsatt i fjor vinter, flyttet han tilbake til Norge.

Onsdag kveld ble han ansatt som trener for 3. divisjonsklubben FUVO (Funnefoss/Vormsund) fra Nes på Romerike.

– Jeg skal hjelpe dem en stund fremover, men vet ikke hvor lenge. De kontaktet meg mandag, vi møttes tirsdag og jeg var der oppe for å se på en trening i kveld, forteller Thordarson til tv2.no.

På vei til India
Islendingen, som har jobbet med barne- og ungdomstiltak inn mot idrettslag i Ullensaker og for et kompetansesenter med leger og fysioterapeuter i Oslo det siste året, skal lede 3. divisjonslaget i serieåpningen allerede søndag.

– Det blir spennende å se hvordan vi ser ut. Jeg vet veldig lite om klubben, men ble litt kjent med lokalfotballen på Romerike da jeg trente Ull/Kisa i to år. FUVO har en målsetting om å etablere seg i 3. divisjon, og da helst på øvre halvdel. Den ble satt lenge før jeg kom, sier islendingen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

teit
teit

Thordarson har fortsatt en avtale med den planlagte toppfotballsatsingen i India og Barasat Euro Musketeers. Planene er satt på vent av FIFA, men Thordarson er klar på at han reiser østover så fort inderne får grønt lys.

– I mellomtiden er det hyggelig å hjelpe FUVO, sier 61-åringen som skal lede laget sammen med unge Ørjan Heiberg.

Glede i Nes
FUVO hentet Erik Hagen-bror Rune som ny trener tidligere i vinter, men han forsvant allerede etter den første kvalifiseringskampen i NM der nesbuene røk for Åkrene og Hagen ble utvist. 3. divisjonsklubben berget plassen i siste serierunde i fjor, men har hentet inn en rekke forsterkninger denne vinteren.

– Det tok tid, men dette ble en meget god løsning for oss. Jeg tror det kan gi klubben et godt sportslig løft, ikke bare for 3. divisjonslaget, men for hele klubben. Vi kan bruke Teiturs tanker og erfaringer nedover i alderstrinnene, sier FUVO-leder Tom Hagen til tv2.no.