Dårlig presisjon ødela mot Albania

Dårlig presisjon i overgangsspillet og uvanlig mange unødvendige balltap ødela for Norge i VM-kvalifiseringskampen mot Albania, viser landslagsledelsens videoanalyse.

Egil «Drillo» Olsen og Ola By Rise har etter påske fullført videoanalysen, og denne uken evaluerte de kampen,

– Det er skuffende at vi ikke skapte flere sjanser. Vi manglet presisjon i overgangsspillet og utnyttet heller ikke de mange dødballene godt nok. Vi vant ofte ballen på Albanias halvdel og lyktes med å stå forholdsvis høyt, men bevegelsene og nøyaktigheten i overgangsspillet var altså ikke god nok, sier Drillo til fotball.no.

Norge hadde 402 pasninger mot Albanias 341 og fire sjanser mot gjestenes to, men den viktigste statistikken ble Albanias ene mål mot Norges null.

– Tallene viser at vi ikke har pådratt oss så mange tekniske feil/ballmist siden 2011-sesongen. I alt var det 66, og det er flere enn i «verstingkampene» mot Ukraina (64) og Island (60). Vi virket stresset, med en slags oppjaget unøyaktighet vi må gjøre noe med, sier Ola By Rise til fotball.no.

– Mot Ukraina i generalprøven slet vi med dårlig framdrift og mange bremsepasninger når vi kunne spilt framover eller avansert. Tallet på forsinkende pasninger gikk ned fra 33 til 12 mot Albania, så problemet lå ikke der. Likevel er det forskjell på besluttsom framdrift og oppjaget unøyaktighet, sier han. (©NTB)