flaska
flaska

Flaskekasting ble skjebnesvanger for VIF

Nå er Oilers kun én seier unna å løfte kongepokalen.

Da den fjerde finalekampen mellom Oilers og Vålerenga sto og vippet med en 2-1-ledelse til hjemmelaget ble en flaskekasting skjebnesvanger for gjestene.

To VIF-spillere måtte sette seg i utvisningsboksen mot slutten av den andre perioden, én av dem for å ha kastet drikkeflasken sin på banen, og akkurat i det utvisningsperioden var over sørget Christian Dahl Andersen for det viktige 3-1-målet til Oilers.

Se reportasje over!

– Vi presset på, og så var det en av spillerne som var så smart at han kastet en flaske på isen. Så fikk Stavanger power play og scoret med en gang vi fikk ut en mann på isen da vi ble presset tilbake. Vi kunne hatt 2–1 før tredje periode, da kunne det sett annerledes ut, sier VIF-trener Espen Knutsen til TV 2 Sporten.

– Udisiplinert og fryktelig dumt gjort, sier en skuffet trener.

Vålerenga maktet aldri å komme tilbake, og det endte til slutt med 5-1-seier til hjemmelaget, som nå kan sikre seg kongepokalen med seier i torsdagens kamp på Jordal.

I mandagens kamp sørget Lukas Andersen David og Martin Strandfeldt for at Oilers ledet 2–0 etter første periode, før Justin Donati tente håpet for VIF tidlig i andre periode.

Men mot slutten av perioden ble det altså flaskekasting og ny Oilers-scoring – og med to power play-scoringer i den siste perioden kunne hjemmelaget juble for 5-1-seier. Christian Dahl Andersen og Juha-Pekka Loikas scoret de to siste.

– Vi må hjem til Oslo og gro litt baller. Dette så ikke bra ut. Det er finaleserie, men det er ikke jevnt i det hele tatt, sier en skuffet Steffen Thoresen til TV 2 Sporten.