Drømmelaget
Drømmelaget

Her er Langlis Manchester-drømmelag: – Veldig usikker på keeper og stopper

TV 2s fotballkommentator endte med sju United-spillere og fire fra City.

Mandag kveld varter Manchester United og Manchester City opp til fotballfest i sesongens siste derbyoppgjør.

Se kampen direkte på TV 2 Premier League og TV 2 Sumo fra kl.21.00!

United har allerede avgjort tittelkampen og har hele 15 poeng ned til City med åtte kamper igjen. Det er likevel mye ære og stolthet å spille for i det tradisjonsrike lokaloppgjøret.

TV 2s fotballkommentator, Morten Langli, har benyttet anledningen til å ta ut sitt drømmelag av spillere fra begge Manchester-lagene. Fasiten ga hele sju United-spillere og fire City-spillere.

Les også: Derfor er Premier League avgjort

Slik ser Langlis Manchester-drømmelag ut (4-2-3-1):

David de Gea (United) – Rafael (United), Pablo Zabaleta (City), Rio Ferdinand (United), Patrice Evra (United) – Michael Carrick (United), Yaya Touré (City) – David Silva (City), Wayne Rooney (United), Sergio Agüero (City) – Robin van Persie (United).

Er du enig i valget? Stem til høyre og si din mening nederst i artikkelen!

– Vanskelig keepervalg
Langli innrømmer at uttaket i det store og det hele ikke var så veldig vanskelig. Med unntak av to plasser.

– Jeg brukte ikke så lang tid på å ta ut dette laget. Men jeg var veldig usikker på keeperplassen og den ene stopperplassen, sier han til tv2.no og utdyper:

– Joe Hart har vært veldig god i City-målet denne sesongen og har holdt nullen 14 ganger. Men de Gea har tidvis holdt et mye høyere nivå enn det Hart har gjort. I tillegg har han hatt flere matchavgjørende redninger. Men det er gode argumenter for at begge bør få plassen, sier Langli.

Morten Langli mener Nederland ble snytt for et soleklart straffespark. (Foto: TV 2.)
Morten Langli mener Nederland ble snytt for et soleklart straffespark. (Foto: TV 2.)

Og fortsetter:

– På stopperplassene var Rio Ferdinand helt soleklar. Han har spilt mye denne sesongen og vært veldig solid. Men hvem skal inn sammen med han? United har rullert veldig ved siden av Ferdinand, mens Vincent Kompany har hatt en svakere sesong enn tidligere med mye skadeproblemer hos City. Pablo Zabaleta har på sin side vært en av de beste City-spillerne denne sesongen. Kanskje den aller beste. Han er opprinnelig back, men har spilt en del stopper denne sesongen og fortjener derfor plassen.

Les også: United selger «Carrington» for én milliard

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

– Enkelt valg med Carrick og Touré
På midten var det derimot et svært enkelt valg.

– Det er ingen andre kandiater enn Michael Carrick og Yaya Touré. De hadde begge forsterket henholdsvis City og United og er en perfekt duo sammen, sier Langli.

– På kantene har ikke United vært så gode denne sesongen. De har rullert veldig og har brukt mange ulike spillere. Hos City har derimot David Silva og Sergio Agüero levert veldig bra gjennom hele sesongen. Det er ikke deres skyld at City er ute av tittelkampen, sier han.

Lagets spissplasser sa seg også selv for Langli.

– Det var ikke noe å tenke på. Det måtte bli Wayne Rooney og Robin van Persie. De har vært effektive begge to denne sesongen, og van Persie hadde fått plassen på et drømmelag fra hele Premier League også, sier han.