Rosenborg lekte seg til topps

Rosenborg viste søndag at laget har seriøse gullplaner i eliteserien. Tabelltoppen ble inntatt med en fortjent 4-0-seier over Sogndal på bortebane.

På en særdeles svak dag for vertene, fikk trønderne styre det aller meste på Fosshaugane. Særlig det siste kvarteret av første omgang, da RBK scoret tre ganger, var det «power play» mot Sogndals mål.

Den første scoringen kom etter halvtimen da Per Egil Flo vant ballen fra Tarik Elyounoussi utenfor egen 16-meter, men rotet den bort i neste trekk. Tarik leverte videre til Jonas Svensson, som slo flatt inn i feltet. En umarkert Tobias Mikkelsen bredsidet enkelt inn 1-0.

Etter målet tok RBK fullstendig over, og Sogndal-forsvaret raknet før de rakk å komme seg til pause. I løpet av ett minutt scoret både Nicki Bille Nielsen og Svensson. Begge kom etter skuddforsøk fra en offensiv Elyounoussi.

I annen omgang var ikke forskjellen mellom lagene like stor, men Nielsen fikk et par brukbare muligheter før kampuret rundet timen. Først avsluttet han like utenfor alene med Erik Dahlin, mens han i neste forsøk ble stanset av Hannu Patronen.

75 minutter var spilt da den danske angriperen noterte seg for en målgivende pasning etter svakt forsvarsspill av vertene. Stikkeren til Elyounoussi var fin, og sistnevnte satte ballen kontrollert mellom beina på Dahlin. (©NTB)