Cancellara vant for tredje gang

Fabian Cancellara kjørte taktisk lurt på slutten og vant brusteinsklassikeren Paris – Roubaix i sykling for tredje gang i karrieren søndag.

Den sveitsiske stjernesyklisten holdt hodet kaldt og tok en knepen spurtseier mot Blanco-rytter Sep Vanmarcke fra Belgia etter at de to rytterne hadde lurt på hverandre på avslutningsrunden inne på velodromen.

Cancellara var favoritt før det 254,5 kilometer lange rittet og innfridde forventningene. Han vant også «Helvetet i nord» i 2006 og 2010. Radioshack-Leopard-rytteren har vist styrke i vår og vant i tillegg Ronde van Vlaanderen og E3 Harelbeke. Ifølge Ritzau er han den niende rytteren som har vunnet Paris – Roubaix minst tre ganger og kun den tredje som har gjort det i løpet av de 30 siste årene. Belgierne Tom Boonen og Roger De Vlaeminck har flest seirer med fire hver.

Alexander Kristoff ble beste nordmann i rittet. Katjusja-rytteren endte på niendeplass og var 50 sekunder bak Cancellara.

– Det gikk greit, og topp ti var bedre enn jeg hadde håpet på. Men da de beste gikk, hadde jeg ingen sjanse, sa Kristoff til TV 2.

Thor Hushovd fikk problemer i søndagens ritt. Han måtte bytte sykkel underveis og hadde også to punkteringer. Hushovd (35.-plass) og Edvald Boasson Hagen (47.-plass) kom i mål tre og et halvt minutt bak vinneren. Vegard Stake Laengen trillet over målstreken på 93.-plass og var 14.40 minutter bak Cancellara, mens Gabriel Rasch ble nummer 97. Han var drøyt 20 minutter etter vinneren. (©NTB)