KOM HJEM: Prinsesse Madeleine får endelig treffe sin niese prinsesse Estelle i dag. (Foto: Elizabeth Pantaleo, © EP)
KOM HJEM: Prinsesse Madeleine får endelig treffe sin niese prinsesse Estelle i dag. (Foto: Elizabeth Pantaleo, © EP)

Slik blir Maddes private luksusfest før bryllupet

350 gjester er invitert til den eksklusive festen.

Den svenske avisen Expressen skriver denne helgen at prinsesse Madeleine og hennes amerikanske forlovede Chris O'Neill har reservert nesten en hel etasje på fasjonable Grand Hotel i Stockholm til en privat middag med dans kvelden før bryllupet i juni.

Det dreier seg om den eksklusive Vinterträdgården som ble bygget på begynnelsen av 1900-tallet, som er et av Sveriges mest berømte festlokaler, og har vært tidligere brukt til mange celebre fester i årenes løp.

Madde og Chris skal selv ha inspisert festlokalene sist han var i Sverige.

– Utrolig vakkert sted

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland ser med spente øyne på hva som skjer i Sverige nå.

– Feiringen av prinsesse Madeleines og Chris O'Neills bryllup i juni begynner nå å ta form. Fra før vet vi at selve vielsen 8. juni skal foregå i Slottskyrkan inne i Stockholms slott, og at selve bryllupsfesten blir holdt på Drottningholm slott, der det svenske kongeparet har sitt private hjem og som derfor har vært brudens barndomshjem, sier han.

Totland snakker også varmt om lokalet de har valgt.

– Jeg har selv både vært innlosjert på Grand Hotel i Stockholm noen ganger, og også vært på middag i denne berømmelige Vinterträdgården en gang. Det er et helt utrolig vakkert sted. Selve hotellet har jo en fantastisk beliggenhet med utsikt over havnen mot Stockholms slott, og utsikten er på sitt aller beste fra vinduene og terrassen i vinterhagen.

Sjekk ut Kjell Arne Totlands kongeblogg her!

Eksklusivt

Cirka 350 gjester er invitert til festen fredag kveld, ifølge Expressen, og gjestene er familie og venner fra Sverige og resten av verden, samt de unge tilreisende gjestene fra Europas kongehus.

– Personlig ser jeg det som en stor fordel både for publikum og presse at festen i Stockholm 7. juni om kvelden foregår på Grand Hotel inne i sentrum. Da får man nemlig anledning til å både se og fotografere brudeparet og deres gjester ved ankomsten til festen, sier Totland.

Totland (Foto: DR)
Totland (Foto: DR)