Louisville og Michigan til NCAA-finalen

Tittelfavoritt Louisville lå under med 12 poeng i annen halvdel, men kom tilbake og slo Wichita State 72-68 i NCAA-semifinalen i basketball lørdag.

Dermed blir det finale mot Michigan mandag. Sistnevnte tok seg av Syracuse med 61-56 i den andre semifinalen i fullsatte Georgia Dome.

Wichita State har levd opp til kallenavnet Shockers og tok seg til Final Four selv om laget bare var niendeseedet i sin firedel av oppsettet. Laget truet med å beseire Louisville også, men inspirert av sin skadde stjerne Kevin Ware kjempet favoritten seg inn i kampen igjen.

Ware pådro seg et komplisert beinbrudd da han landet forkjært i kvartfinalen mot Duke sist helg, og hans måte å takle skrekkskaden har vært en stor inspirasjon for laget.

– Jeg sa til guttene at det kom til å løsne for oss. Det handlet om forsvar. All ære til Wichita State, men reservene våre avgjorde i dag, sa Louisville-trener Rick Pitino.

– Motstanderen sørget for at fire av startfemmeren vår hadde sin dårligste kamp for sesongen. Vi måtte ta dem med reservene. (©NTB)