Suzann Pettersen under årets første LPGA turnering.  (Foto: Rodrigo Pena, © CC DB**NY**)
Suzann Pettersen under årets første LPGA turnering. (Foto: Rodrigo Pena, © CC DB**NY**)

Knallsterk avslutning sendte Tutta tilbake i tetstriden

Med en knallsterk avslutning av lørdagens 3. runde spilte Suzan Pettersen seg rett inn i tetstriden igjen i årets første majorturnering i golf.

Hun er på delt 3.-plass foran de siste 18 hullene og ligger an til en sterk plassering, selv om det skal mye til for å nå helt til topps. Sørkoreanskr In-bee Park har vært i en egen klasse så langt og er seks slag foran de seks spillerne som deler 3.-plassen.

– Jeg er i posisjon til å kunne gi meg selv den beste fødselsdagsgaven noensinne, sa «Tutta» til LPGAs nettsted.

– Jeg begynner å bli gammel. Jeg har blitt nummer to her tre ganger, og jeg har spilt turneringen 10 eller 11 ganger. Om jeg greier å nøye meg med dobbelt så mange slag som alderen min søndag, vil jeg være veldig fornøyd.

Lizette Salas fra USA er alene på 2.-plass, tre slag bak lederen.

Pettersen gikk de 14 første hullene lørdag ett slag under par (birdie på 2. og 9. hull, bogey på 8. hull), men så løsnet det virkelig med birdie på alle de fire siste hullene.

Den norske verdensstjernen var i delt ledelse etter en 68-runde første dag, men hun falt til 21.-plass da hun trengte 75 slag fredag. Da hadde hun fire bogeyer og bare en birdie.

Lørdagens 67-runde løftet henne inn i det ypperste tetsjiktet igjen, men den hjalp henne ikke til å ta innpå Park, som også nøyde seg med 67 slag. Lederen hadde en bogeyfri runde med fem birdier. (©NTB)