Tredje strake tap for Molde

Tittelholder Moldes seriestart ble enda verre med bortetap i Bergen lørdag. Amin Askar ble matchvinner ti minutter før slutt da Brann vant 1-0.

De siste to års seriemester har tapt de første tre kampene i eliteserien, og manager Ole Gunnar Solskjær har god grunn til å rive seg i håret. Brann hadde god kontroll på kampen og var hakket bedre enn moldenserne lørdag.

Riktig nok var det Molde som fikk den første sjansen etter bare et halvt minutt. Jo Inge Berget ble frispilt med en god langpasning. Alene med Piotr Leciejewski skjøt han hardt og godt fra spiss vinkel, men den polske sisteskansen parerte.

Derfra var det lite å skrive hjem om for de blåkledde. Hjemmelaget tok over kampen og produserte det som var av farligheter. Særlig kantspillerne Askar og Kristoffer Larsen virket giftige.

Kampens største mulighet noterte Brann-spissen Martin Pusic etter 56 minutter. Erik Huseklepp gjorde et fint forarbeid og slo inn fra høyresiden, men østerrikerens stupheading traff tverrliggeren.

Molde-spillerne forsøkte seg på noen langskudd og slet ellers med å stokke beina da sjansene bød seg innenfor Branns 16-meter. I stedet var det vertene som tok ledelsen like før kampuret rundet 80 minutter. Det startet med at Pusic ble spilt opp på kanten av gjestenes straffefelt. Han tok fint kontroll på ballen og serverte Askar, som dro seg fri og rullet inn 1-0 i lengste hjørne. (©NTB)