Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant NM-tremila

Astrid Uhrenholdt Jacobsen staket inn til et suverent NM-gull på lørdagens klassiske 30 kilometer langrenn. Heidi Weng og Silje Øyre Slind sikret sølv og bronse.

Herming-løperen var i mål hele 33 sekunder foran Weng fra BUL. Slind fra Oppdal var ytterligere 0,7 sekunder bak som nummer tre.

– Dette var veldig artig. Det var ikke planlagt å lede nesten fra start, men det fungerte veldig bra i dag. Da jeg fikk luke var planen at jeg skulle holde den til spurtpremien på 15 kilometer, sa Jacobsen.

– Jeg hadde veldig lyst til å vinne elgkjøttet, og det klarte jeg. Etter dette angret jeg, men det holdt inn. Løypa var ganske slak, men det var jobbing hele veien. Forholdene var veldig bra og skiene var gode.

Det var sju løpere som etter hvert fikk et solid forsprang på resten av feltet. Mot slutten var det likevel ingen tvil om hvem som ville stikke av med seieren.

Det var Jacobsens første NM-gull på tremila. Landslagsvenninnene Marit Bjørgen og Therese Johaug deltar ikke i NM del 2 på Budor. (©NTB)