– Aune fortsetter som sprinttrener

Langrennsledelsen tilbakeviser at Tor Arne Hetland tar over Ulf Morten Aunes rolle som sprinttrener i langrenn for menn, skriver Dagbladet.

Fredag meldte TV 2 at Norges Skiforbund hadde siktet inn Hetland som ny landslagstrener i sprint, og at Aune framover skulle få en managerrolle. Det er feil, mener langrennssjef Åge Skinstad.

– Det er hundre prosent sikkert at Ulf Morten fortsetter, skriver Skinstad i en tekstmelding til Dagbladet.

Landslagssjef Vidar Løfshus opplyser også at Aune skal fortsette som trener, men at langrennsledelsen vurderer å styrke trenerteamet. Fortsatt arbeides det med evalueringen av sprintsesongen som nylig tok slutt.

– Den er ikke ferdig, men verken Ulf Morten eller løperne var fornøyde med uttellingen. Vi kommer til å gjøre endringer, men vi er ikke i land på hvor drastiske. Vi skal uansett bli bedre neste år, sier Løfshus.

Han innrømmer at Hetland er én av flere kandidater ledelsen har vært i samtaler med i arbeidet med å utvide trenerteamet. Løfshus presiserer at den tidligere langrennssprinteren ikke er ansatt. – Han er fortsatt under kontrakt med Sveits, og vi må se hvor vi ender. (©NTB)