Odd slo blekt VIF

To tidlige mål av Frode Johnsen og Adem Güven ga Odd en fortjent 2-0-seier hjemme mot Vålerenga i eliteserien fotball fredag.

Det var Odds første seier for sesongen. Vertene gikk offensivt til verks og ga gjestene fra Oslo mange problemer. Spesielt Vålerengas siste nyervervelse Jan Lecjaks fikk en stri debut på venstrebacken. Tsjekkeren, som er på lån fra sveitsiske Young Boys ut sesongen, ble byttet ut i pausen.

Odd fikk mange dødballer i åpningen og tok ledelsen allerede etter 14 minutter i Skien. Evigunge Frode Johnsen (39) stanget kontant inn 1-0 med hodet etter et presist slått hjørnespark fra Herolind Shala. Ballen spratt via bakken og i nettmaskene.

Det var en fortjent ledelse til hjemmelaget. Bare seks minutter senere doblet Odd til 2-0 etter en meget god kontring. Hjemvendte Håvard Storbæk sendte en perfekt stikker opp til Adem Güven, som spurtet mot mål og satte ballen elegant forbi VIF-keeper Gudmund Kongshavn.

Vålerenga slet tungt med å håndtere et aggressivt hjemmelag og tapte i første omgang mange avgjørende dueller. Etter 35 minutter fikk gjestene en god kontringsmulighet, men nykjøpet Diego Calvo avsluttet rett på André Hansen.

Storbæk kom torsdag tilbake til Odd etter et halvannet år i Haugesund. Allerede dagen etter kunne den 26-årige midtbanespilleren ha kommet på scoringslisten for telemarkingene. Han prøvde å sette 3-0 i lengste hjørne tre minutter ut i annen omgang, men fikk i stedet et treff i stolpen. (©NTB)