DOBLET FOR ODD: Adem Güven doblet ledelsen for Odd Grenland. (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix)
DOBLET FOR ODD: Adem Güven doblet ledelsen for Odd Grenland. (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix)
Frode Johnsen har akkurat satt inn 1 2 målet mot Tromsø på Skagerak Arena (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)
Frode Johnsen har akkurat satt inn 1 2 målet mot Tromsø på Skagerak Arena (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)

Johnsen og Güven senket Vålerenga: – Vi kjempet som løver

Vålerenga tapte igjen på bortebane. Christian Grindheim har ingen gode forklaringer på hvorfor.

Se scoringene og kampsammendrag av Odds oppgjør mot Vålerenga i videovinduet øverst!

Odd-Vålerenga 2-0 (2-0)

Skien/Bergen (TV 2 Sporten): Odd stod uten poeng i Tippeligaen foran fredagens oppgjør mot Vålerenga.

LES OGSÅ: Solli møtt med Judas-banner

– Det er planen å være et topplag men vi har en del å gå på. Vi kommer dårlig i gang i denne kampen og havner under 2-0 tidlig

– Vi kjempet som løver
Men fredag kunne Dag-Eilev Fagermos menn juble for sesongens første seier.

Vålerenga ble slått 2-0 på Skagerak Arena takket være to fulltreffere i førsteomgang. Odd-fansen feiret de tre poengene med å synge «Gøy på landet» til Vålerenga-fansen etter den høyst fortjente seieren.

– Det var tre kjempeviktige poeng og vi er veldig solide i dag. Det er deilig å holde nullen på hjemmebane og vi kjemper som løver gjennom hele kampen, sier en fornøyd Odd-kaptein Steffen Hagen til TV 2 Sporten like etter kampslutt.

Kjetil Rekdals menn slet nemlig med å komme til målsjanser gjennom hele kampen.

Kaptein Christian Grindheim innrømmer at Vålerenga tapte mot et bedre lag.

– Odd var bedre enn oss i dag og kjempet oss helt ut av stilen. Hvorfor vi ikke spiller bedre et vanskelig spørsmål. For oss handler det nå bare om å slå tilbake i den neste kampen, mener Grindheim.

Kjetil Rekdal (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Kjetil Rekdal (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

– Mye å rette på
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal innrømmer at han har en jobb å gjøre før klubben kan kalles et topplag.

– Det er planen å være et topplag men vi har en del å gå på. Vi kommer dårlig i gang i denne kampen og havner under 2-0 tidlig, sier Rekdal, som mener spesielt mye mangler i angrepsspillet.

– Vi sliter med å gjøre de riktige tingene når vi angriper. Det ender som regel opp med støttepasninger og slik skal vi ikke ha det. Vi må være mer rett på mål, mener Vålerenga-treneren.

Mens Rekdal ruslet skuffet ut av Skagerak Arena, beskriver Dag-Eilev Fagermo seieren som «en milepæl» for Odd.

– Vi har et ung lag og at vi slår en av de største klubbene i Norge er en mileåpæl for oss. Jeg kan ikke huske sist vi slo Vålerenga. Men Vålerenga er et bra lag og med Rekdal som trener kommer de til å bli et topplag i løpet av sesongen. Grunnen til at vi slo dem i dag var først og fremst en glødende innsats, sier Fagermo.

Veteranen scoret igjen
Veteranen Frode Johnsen sørget for en drømmestart for hjemmelaget da han stanget inn 1-0 etter et hjørnespark etter 13 minutters spill. 39-åringen ble dermed den nest eldste målscoreren i Tippeligaen noensinne. Kun Roar Strand (40 år) er eldre målscorer i Norges øverste divisjon.

Fem minutter senere doblet Adem Güven ledelsen til 2-0 etter en vakker kontring.

Vålerenga følte seg snytt for straffespark noen minutter senere da Samuel gikk i bakken innenfor Odds sekstenmeter. TV 2-ekspert Daniel Nannskog mener dommer Tommy Skjerven gjorde rett i å ikke peke på straffemerket.

– Han legger seg tidlig og får avsluttet før han faller. Det er ikke straffespark, slo Nannskog fast i pausen.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

straffe2
straffe2

Ingen gode forklaringer
Vålerengas kaptein Christian Grindheim har ingen gode forklaringer på hvorfor Oslo-klubben tapte sin andre strake bortekamp i årets Tippeliga-sesong.

– Det er vanskelig å si. Vi taper dueller og lar motstanderne slippe for enkelt til på dødball, mente midtbanespilleren.

I andreomgang var Odd svært nære å sette inn 3-0-scoringen. Men avslutningen fra Håvard Storbæk, som ble spilleklar like før kampstart, traff stolpen.

Vålerenga tapte sin første bortekamp for sesongen 1-3 mot Brann og måtte fredag altså se seg slått 2-0 av Odd i Skien.

Se også: Kjetil Rekdal tar straffe mot Freddy dos Santos - og bommer!

Håvard Storbæk håper på å bli matchvinner mot sin neste arbeidsgiver, Haugesund, på Skagerak Arena søndag. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Håvard Storbæk håper på å bli matchvinner mot sin neste arbeidsgiver, Haugesund, på Skagerak Arena søndag. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Slik startet lagene:

Odds lag: 1 A. Hansen - 17 N. Gunnarsson, 3 F. Berge, 21 S. Hagen, 2 E. Jonassen - 8 J. Samuelsen, 20 F. Jensen, 10 H. Shala, 7 A. Güven - 11 F. Johnsen, 22 H. Storbæk

Vålerengas lag: 34 Gudmund Taksdal Kongshavn - 8 Jan Gunnar Solli, 4 André Muri, 18 Giancarlo González, 5 Jan Lecjaks - 19 Christian Grindheim (kpt.), 13 Fegor Ogude - 40 Ghayas Zahid - 22 Diego Calvo, 10 Torgeir Børven, 28 Aaron Samuel