klaus sonstad
klaus sonstad
klaus sonstad
klaus sonstad

Her går det galt for Klaus Sonstads kamerateam

– Det kan være ganske dramatisk å kjøre dresin, selv om det går veldig sakte. Sniktitt på «Klaus på kanten» her!

Denne våren har Klaus Sonstad har reist rundt til mange små steder i Norges utkant. Han skal bo tre dager på hvert sted, og gjennom møter med lokale personligheter avkrefter han myten om at livet på små steder er kjedelig, stillestående og trist.

Dette har vært blod, svette og lattertårer for min del. Aldri har jeg laget et mer intens og personlig TV-program.

Farlig ferd

I en gruve i Rollag kommune sitter programlederen bakpå en dresin mens et kamerateam på to menn sykler foran. Plutselig kjører kameratemaet på en isvull og dermed blir det bråstopp. Dette resulterer i at Klaus og hans følgesvenn kræsjer i dresinen foran.

Se videoen øverst i saken!

Selve krasjet ser kanskje ikke så dramatisk ut på videoen, men den rutinerte programlederen priser seg likevel lykkelig for at alt gikk bra.

– Dette var jo litt utenmfor HMS-regelverket. Det er jo litt morsomt at de som filmer har på seg sykkelhjelmer når det kan falle ned steiner på flere hundre kilo, sier han lattermild.

I det fullstendige mørket hadde ikke kamerateamet muligheten til å se noe, siden Klaus sitter bakerst med fakkelen.

– Jeg syntes synd på dem som kjørte inn i isvullen. De satt jo der i stummende mørke. Det var en bitteliten ulykke, men hadde kameramennen fått foten under dresinen, eller havnet på de skarpe steinene kunne det gått riktig ille. Det var en komisk og liten hendelse, men morsomt når det går bra, tilføyer han.

Se premieren av «Klaus på kanten» mandag 8. april kl. 20.00!

Ikke vant til oppmerksomhet

På alle stedene arrangerer komikeren stand up for innbyggerne når uka går mot slutten. Dette er høydepunktene mener han.

– Det artigste er når man endelig kommer på scenen og merker at folk flirer og koser seg. Folk elsker å høre om seg selv. De får jo et spesialskrevet stykke for anledningen. Jeg har jo både generalprøve og urpremiere på samme dag, og vi får det til. Det er så moro, understreker han.

Gjennom hele sesongen skal Klaus besøke 11 steder. Når premieren går på lufta denne mandagen har han besøkt åtte av plassene. Disse har gjort store inntrykk på programlederen.

– Folk som velger å bli igjen på steder som andre drar fra, er stolte av plassen sin og har det artig. De sitter ikke i sofaen og ser i veggen. Det står på for å få stedet til å bli en bra plass å være. De er veldig gjestfrie og takknemlige for å bli sett. Dette er jo mennesker og steder som ikke er vant til å få oppmerksomhet, tilføyer Klaus.

Se Klaus Sonstads møte med Værøy-damen med sjokoladepenisene:

709286

Intens og personlig

Etter den travle innspillingsperioden sitter Klaus igjen med hodet fullt av folk som har gjort inntrykk. Nå satser han på at det norske folk liker møtene like godt som han selv har gjort.

– Dette har vært blod, svette og lattertårer for min del. Aldri har jeg laget et mer intens og personlig TV-program – selv om det egentlig handler om andre. Det er så tett på, avslutter han.