Anders Jacobsen opereres i mai

Anders Jacobsen skal opereres i mai for korsbåndsskaden han pådro seg da han falt i skiflygingsbakken i Planica for to uker siden.

Etter operasjonen må Jacobsen gå med krykker i seks uker, men han kan starte opptrening med balanse-, styrke- og bevegelighetsøkter allerede etter to uker. Operasjonen blir gjennomført rundt 20. mai.

– Jeg har ikke dårlig tid. Hovedfokuset er å bli 100 prosent bra i kneet, og en dag skal jeg være tilbake for fullt i bakken, sier Jacobsen til skiforbundet.no.

Neste sesong er det vinter-OL i Sotsji. Jacobsen tok bronse i storbakken i VM i Val di Fiemme. 28-åringen kjempet også om hoppukeseier.

Jacobsen falt stygt under verdenscupfinalen i slovenske Planica 22. mars. Han ble fraktet til sykehuset i den slovenske hovedstaden Ljubljana, og der ble det påvist korsbåndsskade, men ikke noe brudd i kneet. I påsken ble det foretatt en MR-undersøkelse i Oslo. Den bekreftet korsbåndsskaden i tillegg til at han har pådratt seg en skade på det indre leddbåndet.

Professor Lars Engebretsen håper Jacobsens leddbåndsskade vil bli leget innen operasjonsdatoen ved å bruke en spesialtilpasset skinne. Menisken i kneet kan også være skadet, men denne skal normalt gro til operasjonen. (©NTB)