Spenning før Tvedt-utvalgets rapport

Tvedt-utvalget presenterer fredag rapporten om prioriteringer for framtidens toppidrettssatsing i Norge.

Tom Tvedt fra idrettsstyret har ledet utvalget som har bestått av ti personer. Sammen med Erik Røste, Vebjørn Rodal, Merete Smith og Per-Mathias Høgmo skal han legge fram rapporten på en pressekonferanse på Ullevaal stadion i Oslo fredag.

Idrettsstyret ba om evalueringen etter sommer-OL i London. Da tok Norge to gull, ett sølv og en bronse og klarte ikke målsettingen om fem til sju medaljer.

Ifølge Aftenposten er rapporten på 150 sider. Tvedt vil overfor avisen ikke si noe om innholdet i rapporten, men forteller litt om arbeidsmetodene.

– Vi har hatt mange samlinger og intervjuet folk fra et bredt spekter. Jeg vil anta at vi har snakket med mellom 50 og 100 personer. Det er folk fra idretten, forskningen og utvikling. Det er mye flott arbeid som skjer ute i miljøene. Mange har hatt innspill og ideer, sier Tvedt.

Idrettspresident Børre Rognlien mener krisesnakket etter OL var noe medieskapt. – Mediene er ofte opptatt av enkle løsninger. Det er ikke tema her. Det blir ingen hoderulling. Det er ikke på det nivået det ligger, sier Rognlien til Aftenposten. (©NTB)