Zuccarello (Foto: Frank Franklin II/Ap)
Zuccarello (Foto: Frank Franklin II/Ap)

Zuccas nye konkurrenter imponerte

– Jeg er fornøyd så lenge vi vinner, sier nordmannen.

John Moore, Ryane Clowe og Derick Brassard hilste på sine nye lagkamerater bare timer før de debuterte i Rangers-trøyen natt til onsdag.

Moore og Brassard kom til Rangers i bytte mot Zuccas gamle rekkekompis Marian Gaborik. Clowe kom fra San Jose Sharks. 30-åringen hadde ikke scoret denne sesongen før nattens kamp, men Clowe viste at han har nese for mål mot Pittsburgh Penguins.

To Clowe-mål og scoringer av både Moore og Brassard sørget for en imponerende 6-1-seier for John Tortorellas mannskap sluttspilljagende.

Mats Zuccarello Aasen spilte 14.01 minutter og noterte seg for +2 i pluss/minus-statistikken.

Takler konkurransen
– Det er alltid moro å vinne, så det kjentes bra i dag. De nye kommer inn og skaper en liten gnist i laget, så det er veldig bra, sier Zuccarello til TV 2 etter seieren, etter å ha knytt av seg skøytene som kun strekker seg til størrelse 40.

Med Gaborik ute av laget kom Clowe inn på rekke med Zucca og Richards. En rekke som for øvrig fikk æren av å starte kampen. Likevel kan Oslo-gutten, som ikke skapte like mange gode muligheter som han har gjort i sine to foregående kamper i Rangers-trøya, kan fort få tøff konkurranse fra nykommerne hvis de fortsetter slik. Det bekymrer ikke 25-åringen.

– Jeg tenker egentlig ikke noe på det, det er det dere i media som gjør. Jeg spiller bare mitt spill, sier han.

Les også:Zuccarello går ned 10 mill i årslønn: – Det er verdt det
Les også:Zucca fortsetter i andrerekka mot Penguins

– Veldig fornøyd med rekka
Det var Brian Boyle som åpnet scoringsfesten for Rangers 10 minutter ut i den første perioden. Rangers fikk endelig uttelling igjen i power play etter en lang scoringstørke og fattige 15 power play-mål denne sesongen.

Snaut tre minutter seinere fyrte Ryan McDonagh av et langskudd og doblet vertenes ledelse. Nykommer Clowe fikk kreditert sitt første Rangers-mål fem minutter før første pause.

– Jeg følte meg bra i dag, og beina var gode. Vi gjorde alle en god jobb sammen, sier Clowe.

– Hvordan syns du rekka med deg, Richards og Zuccarello fungerte?

– Det fungerte veldig bra! Richards fikk inn mange gode pasninger, vi spilte godt i overtall, og Zucca er en kreativ fyr som er god på veggspill og i hjørnene selv om han ikke er så stor. Så jeg er veldig fornøyd med rekka, sier Clowe til TV 2 i garderoben.

Det støtter Zucca seg til. Nordmannen kom ikke til like store sjanser som han gjorde lørdag og mandag. Han fikk heller ikke like mye istid.

– Men det funket bra. Gutta scorer jo, og vi vinner 6–1. Så da får man vel være fornøyd. Det har ikke så mye å si om man ikke er nest på pucken eller sist på pucken. Jeg er fornøyd så lenge vi vinner, sier Zucca.

Zuccarello (Foto: Höök, Pontus/NTB scanpix)
Zuccarello (Foto: Höök, Pontus/NTB scanpix)

Endelig fungerer power play
Zuccarello fikk prøve seg i den andre overtallsperioden, og trener John Tortorella var godt fornøyd med nordmannen.

Vi har slitt med å få det til å sitte, og Zucca har uten tvil bidratt med kreatvititet.

– Vi trenger å bytte på litt hvem som spiller i power play, og det fungerte bra i dag med Richards og Zucca. Vi har slitt med å få det til å sitte, og Zucca har uten tvil bidratt med kreatvititet. Så får vi se hvordan det blir fremover, sier en håpefull Tortorella på pressekonferansen.

For med bare 15 power play-mål før kveldens kamp har det vært en overhengende scoringstørke for Tortorellas mannskap, og han legger ikke skjul på at han håper den gode trenden fortsetter.

– Det er veldig viktig for oss, særlig siden på denne tiden av året. Og det har en dobbel effekt. Fungerer ikke overtallsperiodene, fungerer ikke straffeslagene. I dag fungerte begge, så vi får bare krysse fingrene for at det fortsetter. For det må sitte hvis vi skal kunne komme oss til sluttspillet, sier Tortorella til TV 2 på pressekonferansen etter kampen.

 John Tortorella (Foto: Graham Hughes/Ap)
John Tortorella (Foto: Graham Hughes/Ap)

Største seieren
I den andre perioden skaffet Zuccarello Rangers et nytt power play. Det endte med Brassards debutantscoring.

Penguins leder ikke den østlige serien uten grunn, og kom mer inn i kampen i starten av andre periode. Pascal Dupuis reduserte til 1–4 for gjestene. Men Rangers og Clowe hadde ikke tenkt å gi fra seg de svært viktige poengene de trenger i kampen om sluttspillplass. Med drøyt åtte minutter igjen av perioden regisserte NY-laget et vakkert angrep som Clowe fikk æren av å sette i nettmaskene.

Kampen markerte også en slutt på power play-forbannelsen til Rangers. Mål i alle tre overtallsperiodene kan ikke sies å være annet enn godkjent.

I tredje periode fikk også John Moore æren av å komme på scoringslista. 6-1-seieren er Rangers' største denne sesongen. Det betyr at de klatrer opp på en sjuendeplass i den østlige serien.

Neste kamp for blåtrøyene er borte mot Pittsburgh fredag.