tallak (Foto: Kenneth Myhre)
tallak (Foto: Kenneth Myhre)

Tallak (18) har ikke spilt et eneste minutt i Get-ligaen - får landslagsdebuten i kveld

– Det kom som et sjokk da jeg ble tatt ut, sier den unge Vålerenga-backen.

Oslo (TV 2 Sporten): Det norske hockeylandslaget møter Frankrike til dobbeltkamp på bortebane torsdag og fredag denne uken.

Da Alexander Bonsaksen og Mats Trygg ikke ble klare, valgte landslagssjef Roy Johansen å ta med U20-spillerne Tallak Lyngset og Erlend Lesund til samlingen i Lyon og Grenoble.

Med flere i utgangspunktet mer aktuelle spillere i feriemodus etter sesongslutt, prioriterte treneren ungguttene som allerede var i gang på en U19-samling på Jordal.

– Det kom som et sjokk da jeg ble tatt ut, men det var selvsagt en veldig hyggelig overraskelse, sier Lyngset til tv2.no.

«Camp Roy»
Etter den siste U19-treningen skjærtorsdag, fikk 18-åringen beskjed av trener Sjur Robert Nilsen om å bruke påsken fornuftig da han allerede mandag skulle møte på den såkalte «Camp Roy» - landslagets oppkjøring til VM.

– Jeg trente to økter mandag og tirsdag, og fikk beskjed om at jeg fikk være med til Frankrike. Det er kjempemoro og ganske spesielt å spille på lag med dem man har sett opp til hele livet. Det er stort, sier Lyngset.

Artikkelen fortsetter under bildet!

roy
roy

Backen fra Skjetten på Romerike har fått beskjed at han vil få noen minutter på isen i kampene mot Frankrike. Det betyr at 18-åringen, som nylig tok NM-gull med VIFs U20-lag, får sin seniordebut på landslag og ikke klubblag!

Vil til USA
Lyngset har nemlig ikke fått en eneste bytt i Get-ligaen denne sesongen. VIF-spilleren håper å komme inn på college i USA, og reglene sier at han da ikke kan ha spilt profesjonell hockey tidligere.

– Det er ganske spesielt, men noe jeg er villig til å ofre. Jeg er i dialog med en klubb i statene om å spille der ett år før jeg forhåpentligvis kan søke meg inn på college. Det store målet er å ta en utdannelse ved siden av hockeyen der borte, sier Lyngset.

Landslagssjef Roy Johansen forteller at U20-trener Sjur Robert Nilsen anbefalte Lyngset og Lesund da Bonsaksen og Trygg ikke ankommer VM-samlingen før mandag.

– Vi måtte ha med to backer, og Tallak er en lovende spiller. Vi liker å gi de yngre impulser og stimulere dem så langt vi kan, sier Johansen til tv2.no.

Her er den norske troppen:

Lars Haugen, Dinamo Minsk
Lars Volden, Espoo Blues
Erlend Lesund, Timrå
Nicolai Bryhnisveen, Lillehammer
Jonas Holøs, Växjö
Aleksander Rindal, Lillehammer
Tallak Lyngset, Vålerenga
Henrik Ødegaard, Sparta
Robin Dahlstrøm, Troja
Kristian Forsberg, Modo
Mats Frøshaug, Lørenskog
Mads Hansen, Brynäs
Magnus Lindahl, Frisk Asker
Fredrik Lystad Jakobsen, Storhamar
Jonas Djupvik Løvlie, Sparta
Andreas Martinsen, Düsseldorf
Ken André Olimb, Karlskoga
Mathis Olimb, Frölunda
Mats Rosseli Olsen, Frölunda
Niklas Roest, Sparta
Per-Åge Skrøder, Modo
Lars Erik Spets, Lørenskog