Hushovd kjører Paris-Roubaix til helgen

Thor Hushovd måtte bryte i Flandern sist søndag, men pressetalsmann Sean Weide i BMC Racing bekrefter overfor NTB at han starter i Paris-Roubaix søndag.

Hushovd slet tungt i Flandern Rundt og valgte etter hvert å stå av. Han hadde pusteproblemer, selv om han også sa at han følte seg veldig bra før start. Da snakket han til og med om seg selv som en av dem som kunne vinne rittet.

– Det var som å puste gjennom et sugerør. Jeg fikk ikke luft. Det fungerte ikke for meg i det hele tatt, og nå er jeg veldig skuffet, sa Hushovd etter å ha vært i dusjen.

Etter de 256 knallharde kilometerne i Ronde van Vlaanderen, som rittet offisielt heter, ble det spekulert i om Hushovd var i stand til å kjøre Paris-Roubaix kommende søndag, men i BMC blir det nå bekreftet at han kommer til å stille.

– Hushovd må ha tid til å lade skikkelig opp og forberede seg som best han kan til rittet søndag. Derfor kommer han ikke til å gi noen intervjuer før på BMCs offisielle pressekonferanse fredag. Det er viktig at Hushovd stiller så godt forberedt og så frisk som mulig, skriver Sean Weide i en epost til NTB.

Paris-Roubaix, eller «Helvete i nord» som rittet kalles på folkemunne, er det aller tøffeste av vårklassikerne. Hushovd har aldri vunnet dette rittet, men har annenplass bak Fabian Cancellara fra 2010 og tredjeplass fra 2009. (©NTB) (©NTB)