Justin Bieber i Oslo/anker på CNN (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB Scanpix/Faksimile CNN.com)
Justin Bieber i Oslo/anker på CNN (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB Scanpix/Faksimile CNN.com)
bieber3 (Foto: Varfjell, Fredrik)
bieber3 (Foto: Varfjell, Fredrik)

CNN latterliggjør norske Bieber-fans

– En fryktelig sykdom har spredt seg i Norge, melder TV-kanalen.

I går ble det klart at seks skoler i Ålesund har besluttet å flytte datoen for norsktentamen på grunn av popstjernen Justin Biebers Oslo-konserter i april. Nå skaper nyheten internasjonal oppmerksomhet.

Yahoo!, MSN og CNN er blant nyhetsformidlerne som melder om norske skoleelevers Bieber-endrede timeplan.

– En fryktelig sykdom har spredt seg i Norge, dramatiserer sistnevnte kanal om de norske beliebersene.

– Skolene har funnet ut at de fleste elevene ville droppe tentamen og stryke fordi de heller vil se Justin Bieber. Derfor flyttet de tentamenene en uke i stedet for at store deler av skolens elever ville stryke, fortsetter kanalens journalist og nyhetsanker Erin Burnett.

Se CNN-innslaget om norsk Bieber-tentamenfri her:

Rektor ville ikke trosse elevene

Rektor Roar Aasen ved Blindheim ungdomsskole i Ålesund fortalte i går at han regnet med at en god del av byens ungdomsskoleelever ville droppet tentamen til fordel for den unge kanadieren.

– Veldig mange elever meldte at de ville dra på konsert. Vi fant ut at i stedet for å kjøre en prinsippsak så flyttet vi tentamen, sa han til tv2.no.

Også Ålesunds videregående skoler har bitt seg merke i elevenes musikkinteresse. Fungerende elevrådsleder Fredrick Røyseth på Ålesund videregående skole forteller at også deres elever får tentamensfri under Bieber-besøket.

– Vi valgte, for at folk skulle delta på tentamen i stedet for å skulke, å be om at tentamen ble flyttet, forklarer Røyseth til tv2.no.

Oslo-politiet la seg langflate

Da Justin Bieber var i Norge i mai i fjor, skapte han fullstendig kaos i hovedstadens gater. Rundt 50 personer ble skadd, og kritikken mot sikkerheten rundt norgesbesøket haglet.

Stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politidistrikt tok den gang selvkritikk på politiets håndtering av de rundt 25.000 jentene som hadde møtt opp for Bieber.

– Disse jentene er i transe. Hva mamma og pappa sier går ikke inn, heller ikke hva vi i politiet sier, sa han den gang.

Se video fra da 19-åringen forlot hotellet sitt her:

619500

Oslopolitiet i London for å forberede seg

Når Bieber returnerer til Oslo 16., 17. og 18. april i år, er oslopolitiet langt bedre forberedt enn forrige gang. De har for eksempel vært i London for å overvære en Bieber-konsert.

– Vi lærte at de forberedelsene vi gjør og den planleggingen vi har gjort lenge og gjør fortsatt, er ganske riktig. Det er utfordrende og jeg tror det er farlig å undervurdere all fansen og hele arrangementet. Vi fikk langt på vei bekreftet at våre planer ser ut til å være ganske riktig, sier politiets «Bieber-ansvarlige» Tom Berger til TV 2.

Se video fra Bieber-hysteri utenfor TV 2-huset i Oslo:

619521