SENKET PSG: Lionel Messi. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)
SENKET PSG: Lionel Messi. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)

Zlatan etter scoring og målgivende mot Barcelona: –Tror ikke målet mitt var offside

Både Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic havnet på scoringslisten i den første kvartfinalekampen mellom PSG og Barcelona.

PSG - Barca 2-2 (0-1):

Foran oppgjøret mellom PSG og Barcelona handlet det meste om Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi.

LES OGSÅ: Her er Zlatans verste Barca-utblåsninger

– Det var et friskark som havnet i feltet og jeg får inn returen. Om det var offside vet jeg ikke. Jeg tror ikke det

Og de to stjernene havnet ikke uventet i fokus. Lionel Messi rakk å sende Barcelona i ledelsen før han måtte forlate banen med en strekkskade.

Zlatan Ibrahimovic markerte seg med å sette inn 1-1-scoringen for PSG og assist til Blaise Matuidi 2-2-scoring.

– Det var en bra kamp av oss. Vi gjør en veldig god førsteomgang og skaper bra med sjanser. Etter at Barcelona scorer kampens første mål setter vi inn 1-1, så får de straffespark. Deretter får vi inn 2-2 og det gjør at vi har en sjanse når vi skal spille returkampen i Barcelona, oppsummerte Zlatan Ibrahimovic til Viasat 4 etter kampen.

– Tror ikke det var offside
Og slår fast:

– Vi spiller med god selvtillit og spiller en strategisk veldig god kamp. Vi jobber oss inn i kampen og spiller veldig bra. Med all respekt for alle andre lag, det er tross alt Barcelona vi møter i kvartfinalen og spiller veldig godt. Det blir en tøff bortekamp, men vi tar selvtillit med oss fra denne kampen og alt kan skje i returen, sa Zlatan.

TV-bildene av Zlatans utligningsmål viser at svensken mest sannsynlig var i offiside.

Men det tenker ikke PSG-stjernen mye på.

– Det var et frispark som havnet i feltet og jeg får inn returen. Om det var offside vet jeg ikke. Jeg tror ikke det, mente Zlatan om scoringen.

Les også: Barton hånet nesa til Zlatan – svensken svarte med to mål

MØTTES IGJEN: Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi. (Foto: -/Afp)
MØTTES IGJEN: Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi. (Foto: -/Afp)

– Tenker ikke på Messi
Messi måtte forlate banen med en strekkskade i pausen og skal til undersøkelser onsdag.

«Ibra» hevder ikke det utgjorde noen stor forskjell i andreomgangen.

– Barcelona med Messi på banen er fanastiske, men de andre på laget holder et høyt nivå. De har fremdeles et bra lag uten Messi, selv om han er et ekstra våpen, konkluderte han.

– Hva tenker du om at Messi kan miste returkampen?

– Det vet jeg ikke og er ikke noe jeg tenker på. Jeg tenker på mitt eget lag. Slike kamper som mot Barcelona er slike kamper alle ønsker å spille og som du venter på. I kveld fikk vi vist oss frem og viser at PSG har noe å bidra med på dette nivået, sa Zlatan.

Ut fra Messis skygge
Zlatan forlot som kjent Camp Nou etter kun én sesong – og mente at han ble frosset ut fordi daværende trener Pep Guardiola ville satse på Lionel Messi i den sentrale spissrollen.

– Jeg fortalte ham (Guardiola) hva en venn hadde sagt til meg.. 'du kjøpte en Ferrari, men kjører den som en Fiat'. Det virket som om samtalen gikk bra, men etter det begynte han å fryse meg ut, skrev blant annet Zlatan i sin selvbiografi «Jeg er Zlatan».

Tirsdag møtte Zlatan Ibrahimovic Lionel Messi og gamleklubben Barcelona.

Som mange forventet på forhånd havnet de to stjernespillerne i hovedrollen.

Messi scoret kampens første mål etter 38 minutters spill. Argentineren dundret ballen i det lengste hjørnet etter et vakkert fremspill med yttersiden av høyrefoten av Dani Alves.

Det var Messis åttende scoring totalt i Mesterligaen denne sesongen, og dermed har argentineren like mange fulltreffere som Real Madrids Cristiano Ronaldo og Galatasarays effektive spiss Burak Yilmaz i turneringen.

Les også: Messis ultimatum til Guardiola: – Forsvinner ikke Zlatan, forsvinner jeg

SCORET PÅ STRAFFE: Xavi scoret på straffe for Barcelona mot PSG. (Foto: KENZO TRIBOUILLARD/Afp)
SCORET PÅ STRAFFE: Xavi scoret på straffe for Barcelona mot PSG. (Foto: KENZO TRIBOUILLARD/Afp)

Zlatan reddet uavgjort
Zlatan Ibrahimovic hadde flere sjanser til å utligne i andreomgang, og ti minutter før slutt lykkes han endelig med å overliste Barcelonas keeper Víctor Valdés.

«Ibra» dukket opp på returen etter at Thiago Silva headet i stolpen og sørget for at resultatet på Parc de Princes viste 1-1. Det var stjernespissens tredje scoring i Mesterligaen denne sesongen. TV-bildene av scoringen viser imidlertid at Zlatan mest sannsynlig var i offside.

Like før slutt ble Alexis Sánchez felt av PSGs keeper Salvatore Sirigu innenfor sekstenmeteren.

Dommer Wolfgang Stark nølte litt før han pekte på straffesparket. Xavi steppet frem, scoret sikkert – og sørget for 2-1-ledelse til Barcelona.

På overtid fant imidlertid Zlatan Ibrahimovic Blaise Matuidi med en hading inne i feltet, som fikk avsluttet på sleivete vis. Barcelonas keeper Víctor Valdés fomlet ballen i mål og dermed endte kampen 2-2.

Det resultatet er nok Barcelona meget fornøyd med siden bortemål teller dobbelt før returkampen i Spania.

Les også: Barcelona-stjerne frykter Zlatan

Zlatan Piquie (Foto: FRANCK FIFE/Afp)
Zlatan Piquie (Foto: FRANCK FIFE/Afp)

Messi ut med skade
Messi måtte forøvrig forlate banen med en strekkskade i pausen. Han pådro seg skaden i minuttene før pausesignalet etter å ha haltet rundt på banen. Messi gikk bort til Tito Vilanova og ga signal om å bytte, men treneren vinket at han skulle fortsette.

Cesc Fàbregas kom imidlertid inn for den argentinske juvelen som har blitt kåret til «Fifas årets spiller i verden» fire år på rad da andre omgang startet.

Foreløpig er det uklart hvor alvorlig skaden til Messi er, men de første rapportene påstår at det kun er snakk om en lett strekk i leggen.

Les også: Historien lyver ikke: Det hviler en Mesterliga-forbannelse over Zlatan

zlatan ibrahimovic (Foto: KENZO TRIBOUILLARD/Afp)
zlatan ibrahimovic (Foto: KENZO TRIBOUILLARD/Afp)

Les også: Zlatan og PSG møter Barcelona

– I Barcelona har Messi den rollen
Barcelona-stopperen Piqué hevdet før kvartfinaleoppgjøret mot PSG at det er vanskelig å forklare hvorfor Zlatan aldri passet inn i Barcelona.

– Zlatan gjorde en utrolig bra første halvdel av sesongen i Barcelona og scoret mange mål. Men i Barcelona må du passe sammen med de andre spillerne og det savnet vi kanskje litt i Zlatan. Zlatan er en individualistisk spiller som ønsker å være hovedpersonen – men i Barcelona har Messi den rollen, poengterte Piqué.

Veteranen David Beckham startet forøvrig noe overraskende kampen for PSG, og pådro seg et gult kort etter 66 minutters spill. Barcelonas trener Tito Vilanova var tilbake på benken etter å ha vært borte de siste ukene på grunn av en kreftoperasjon.

PS: Den andre kvartfinalekampen i Mesterligaen mellom Bayern München og Juventus tirsdag endte med 2-0-seier til tyskerne. David Alaba og Thomas Müller scoret målene for Bayern München.