karlsson (Foto: Scanpix)
karlsson (Foto: Scanpix)

Kontroversiell scoring da VIF knuste Oilers

Vålerenga avgjorde i praksis den første NM-finalen i midtperioden, men kampen vil bli husket for en meget spesiell scoring og Martin Strandfeldts kølle i bakhodet på Tyler Donati.

Vålerenga - Stavanger 5-1

Oslo (TV 2 Sporten): Stavanger Oilers har fortsatt ikke vunnet en eneste kamp etter ordinær tid på Jordal de siste fem sesongene etter VIFs 5-1-triumf tirsdag kveld.

Seriemesterne ledet hele 5-0 etter to perioder og fikk en perfekt start på NM-finaleserien foran nesten 3.500 tilskuere.

– Vi spilte veldig, veldig bra i dag. I andre periode var ikke Oilers med i det hele tatt, sier VIF-trener Espen Knutsen til TV 2 Sporten.

– Årsbeste av Vålerenga, mener TV 2s hockeyekspert Geir Hoff.

– Bra han ikke døde
Martin Strandfeldt misset tidlig en dobbeltsjanse alene med Steffen Søberg før Vålerenga tok helt over. Svenske Jens Karlsson lempet inn 1-0 midtveis i første periode. 58 sekunder før hvilen stakk Tyler Donati gjennom og satte inn 2-0 alene med Ruben Smith.

Sekundet etter scoringen fikk VIFs magiker Strandfeldts kølle i bakhodet, tok av seg hjelmen og gikk i garderoben for å få behandling.

– Oioioi. Den kommer vi til å gå videre med. Daniel Sørvik fikk tre kamper for å slå en spiller over skulderen for en måneds tid siden. Denne er ikke penere. Det ser nesten ut som han ble halshugget, sier VIF-trener «Shampo» etter å ha sett episoden etter kampen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

708785

– Det var bra han ikke døde, han Donati da. Han (Strandfeldt) ble utvist, og det er det ikke noe å si på. Sånn detter de hele tiden de Donati-guttene. Det var ingen fin greie, men han traff ikke så hardt og det er ikke så farlig som han prøvde å vise alle på Jordal, sier Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2 Sporten.

Martin Strandfeldt sier det hele var et uhell.

– Det var ikke meningen å slå etter ham. Det var dumt av meg samtidig som Donati overspilte. Jeg ble selv slått ned og mistet en tann rett etterpå så jeg fikk min straffe, sier Martin Strandfeldt til TV 2 Sporten.

Omdiskutert
Justin Donati la på til 3-0 35 sekunder ut i midtperioden før det oppsto en meget snodig situasjon. VIFs David Bräck pådro seg en avventende utvisning som førte til at Oilers tok ut målvakt Ruben Smith.

Gjestene la pucken inn foran mål, gummiskiva traff en intetanende Bräcks skøyte, skled over hele isen og inn i det tomme buret.

– Jeg mener det ikke skal være mål. Her gjør dommerne en karinalfeil. Dette kan ikke bli godkjent. Jeg kan ikke forstå det, uttalte TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik umiddelbart.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

708760

Kamplederne dømte scoring mens målscorer Bräck måtte avbryte jubelscenene for å sone sine to minutter i utvisningsboksen. Oilers-spillerne raste mens ekspertene slet med å finne fasiten før Erevik kom over følgende tekst i det internasjonale regelverket:

– Hvis en spiller på det laget som har tatt ut keeperen skyter pucken og den reflekterer via en spiller på laget som har en avventende utvisning, og den går i mål, skal ikke målet godkjennes.

Overrasket målscorer
David Bräck fortalte etter den andre perioden, der Justin Donati hadde sørget for 5-0-ledelse til hjemmelaget og Ruben Smith takket for seg, at han ikke forsto hva som skjedde.

– Der var ren refleks at jeg satte ut foten. Jeg hørte publikum skrek, og ettersom jeg ikke var nær pucken med kølla, tok jeg det for gitt at det ble mål, sier svensken til TV 2 Sporten.

– Regelen er vel at du skal ha kontroll over pucken, men jeg har aldri vært borti noe liknende så jeg vet ikke helt, sier «Shampo».

Petter Thoresen fleipet med at Oilers skulle legge inn protest før han fortalte at han var skuffet over baklengsmålene serietoeren på forhånd hadde fokusert på å unngå.

Lagene møtes til finale nummer to i DnB Arena torsdag og kamp nummer tre på Jordal lørdag. Der har Oilers-investor Tore Christiansen kjøpt opp hele 1.000 billetter som skal deles ut til siddiser i hovedstaden.