Hønefoss stoppet marerittrekken

Riku Riski ordnet straffespark og satte det selv i mål ti minutter før slutt da Hønefoss slo Strømsgodset 2-0 tirsdag. Aleksander Solli doblet med et frekt frispark i siste minutt.

Dermed fikk HBK omsider stoppet marerittrekken med 14 kamper uten seier. Ringerikingene hadde ikke vunnet i eliteserien siden i juli. Bare seks poeng er det blitt siden seieren mot Haugesund i fjorårets fellesferie. Ikke siden 2005 hadde Hønefoss maktet å slå Buskerud-rivalen.

Riski fikk straffespark etter at han ble felt av Kim André Madsen ti minutter før slutt. Madsen så ut til å ha kontroll, men Riski fikk ballen og ble hindret. Dommer Trond Ivar Døvle tok en riktig beslutning da han blåste for straffespark. Madsen ble utvist, mens Riski selv gikk fram for å ta forsøket fra 11 meter. Det satte han elegant i mål med høyrefoten, mens SIF-keeper Adam Larsen Kwarasey kastet seg den andre veien.

Kwarasey var sjanseløs da HBK-debutanten Aleksander Solli hamret et frispark i krysset fra drøyt 20 meter. På overtid skjøt hjemmelagets Alexander Groven i aluminiumen.

Tirsdagens kamp i Idrettsparken var ikke av den mest underholdne sorten. SIF hadde mye ball, men fjorårets serietoer skapte ikke all verdens med sjanser. Stefan Johansen dirigerte spillet på sedvanlig vis, men gjestene evnet ikke å sette det store trykket mot Hønefoss-målet. Kanskje ble Thomas Sørum snytt for straffespark tidlig i 2. omgang. SIF-spissen ble hindret av HBK-stopper Kristjan Örn Sigurdsson, men uten at dommeren valgte å blåse. 2645 tilskuere fulgte Buskerud-derbyet som aldri helt fikk den temperaturen en slik duell bør ha.

Førsteomgangen var heller traurig. Hønefoss-kaptein Frode Lafton, som på grunn av et tapt veddemål ikke får klippe seg før 21. april, hadde to farlige headinger før fire minutter var spilt, men maktet ikke å overliste Adam Larsen Kwarasey i SIF-buret. Etter 12 minutter var hjemmelaget igjen på farten mot et Strømsgodset som gikk ut i 3-5-2-formasjon. Alexander Groven spilte Riku Riski fri med keeper, men Kwarasey kom ut og finnen satte presset ballen utenfor. (©NTB)