VELTET: Alex Rasmussen. (Foto: PETER DECONINCK/Afp)
VELTET: Alex Rasmussen. (Foto: PETER DECONINCK/Afp)

Forvekslet med «Kyllingen» - fikk startnekt i comebacket

Full forvirring etter at Alex Rasmussen fikk startnekt én time før comebacket etter dopingdom.

Den danske syklisten Alex Rasmussen gjorde seg tirsdag klart for comeback etter å ha sonet en 18 måneders lang straff for ikke å ha overholdt meldeplikten. Men kun én time før starten i firedagersrittet Circuit de la Sarthe fikk Garmin-Sharp-rytteren beskjed om at han ikke var klarert for løpet.

– Jeg ble akkurat tatt ut av La Sarthe av onde og mektige UCI (Det internasjonale sykkelforbundet). Livstidsutestenelse fra UCI tydeligvis, raste Rasmussen, før han tok til Twitter igjen ikke lenge etter.

– UCI har endelig gitt meg lov til å starte, én time etter å ha nektet meg å starte i La Sarthe.

Les også: Dansk sykkelproff utestengt i 18 måneder

Kan ha blitt forvekslet
Men problemet var bare det at klarsignalet kom én time etter at starten i rittet hadde gått. En talsmann i UCI sier til cyclingnews.com at Rasmussen skal ha fått startnekt på grunn av at de nødvendige papirene ikke var kommet på plass i tide.

– Han var ikke klarert for å kjøre etter som dokumentene han måtte gi til Ernst & Young ikke kom på plass i tide. Papirene har imidlertid kommet på plass nå og han er registrert, sier en talsmann.

Men ifølge UCI-president Pat McQuaid skal forklaringen være en helt annen.

– Det kan være han har blitt forvekslet med Michael (Rasmussen), sier McQuaid Reuters.

Artikkelen fortsetter under bildet!

rasmussen (Foto: Scanpix)
rasmussen (Foto: Scanpix)

– Latterlig usannsynlig
Michael Rasmussen, også kjent som «Kyllingen», har lagt opp etter at han i januar innrømmet utstragt bruk av doping i store deler av karrieren. Forveksling eller ikke, tirsdagens UCI-rot betyr uansett at Alex Rasmussen må vente på combacket i sykkesirkuset.

– Det er bare så latterlig usannsynlig dersom det er tilfellet. Det er neste for usannsynlig. Det er utrolig dersom jeg skulle komme i problemer for det, sier Alex Rasmussen til sporten.dk.

– Jeg er jo dobbelt så stor som ham. Michael er en bitte liten fjellgeit på snart 40 år. Det er kun mennesker uten kjennskap til sykkel som ikke ville se forskjell.

Papirene skal nå altså ha gått gjennom de riktige instansene, og Rasmussen vil dermed være klar til å kjøre søndagens Paris-Robaix dersom Garmin-Sharp bestemmer seg for å sette dansken på startstreken,.