Wareskade
Wareskade

Kan miste skoleplassen etter skrekkskaden

Kevin Wares fryktelige skade kan føre til store økonomiske problemer.

Mandag ble idrettsverden vitne til en fryktelig skade da Kevin Ware (20) brakk foten tvers av i oppgjøret mellom Louisville Cardinals og Duke Blue Devils i Lucas Oil Stadium.

Unggutten ble liggende på parketten i store smerter mens andre spillere gråt og kastet opp rundt han.

– Beinet hans stakk ut av leggen, sa trener Richard Pitino etterpå.

Les også:Basketstjerner kastet opp og gråt etter skrekkskade

Kan miste idrettsstipendet
Skaden har nå brakt fokuset over på hvor vidt spillerne er godt nok beskyttet. Spillerne drar ifølge salon.com inn hele fem milliarder kroner til National Collegiate Athletic Association (NCAA). Samtidig risikerer Kevin Ware nå å miste idrettsstipendet i tillegg til å måtte betale store deler av skadeutgiftene selv.

Se den grusomme episoden her (ekstern lenke)

Både New York Times og Daily Caller tar nå opp spørsmålet om hvorfor spillerne ikke er garantert stipend gjennom hele skoletiden, men bare har finansiell støtte gjennom årlige avtaler.

Dette kan føre til at spillere, som i Wares tilfelle, kan risikere å ikke lenger få idrettsstipend på grunn av skade.

Colleget som Kevin Ware går på er en av de mest lukrative innen collegeidretten, men stemte likevel imot reformen som NCAA foreslo for noen år siden om å beskytte spillernes stipend.

Kevin Ware (Foto: The University of Louisville/Reuters)
Kevin Ware (Foto: The University of Louisville/Reuters)

Dersom du ikke mister en kroppsdel eller mister bevegelsen i en av dine kroppsdeler så regnes det ikke som en katastrofal skade.

Regnes ikke som en katastrofal skade
Skaden Ware pådro seg kan også risikere å havne utenfor «katastrofeforsikringen» som NCAA har opprettet for å beskytte spillere for finansielle utgifter opp til 130 millioner kroner. Det innebærer at regningen for Wares skade kan havne hos hans egen familie.

– Dersom du ikke mister en kroppsdel eller mister bevegelsen i en av dine kroppsdeler så regnes det ikke som en katastrofal skade. Det er da opp til deg selv eller skolen, sier Ramogi Huma som er president for collegespillernes interesseforening.

Kevin Ware (Foto: JOHN SOMMERS II/Reuters)
Kevin Ware (Foto: JOHN SOMMERS II/Reuters)